Hlavní obsah

Prospal poprvé skóroval v dresu Philadelphie, Straka si připsal dva body

První gól v novém působišti příliš radosti Václavu Prospalovi nepřinesl. Český hokejista Philadelphie, kam přišel před uzávěrkou přestupů z Tampy Bay, sice otevřel skóre nedělního duelu na ledě New Yorku Rangers, z výhry 5:4 po samostatných nájezdech se ale radovali domácí. Na straně Rangers se trefil další Čech Martin Straka jemuž přihrával krajan Jaromír Jágr.

Článek

Prospal nastoupil ke svému druhému duelu v dresu Flyers a díky trefě z druhé minuty zápasu za Philadelphii vůbec poprvé bodoval.

Na rychlý gól českého útočníka však Rangers vzápětí zareagovali, když se v 5. minutě trefil Prospalův krajan Martin Straka po přihrávce Jaromíra Jágra. Straka si poté připsal ještě druhý bod za asistenci. Dvěma body za přihrávky přispěl k rušné první třetině, která skončila 3:3, také obránce Marek Malík.

Zápas pak po dvou jednogólových třetinách a bezbrankovém prodloužení dospěl až do samostatných nájezdů, ten rozhodující proměnil domácí Brendan Shanahan.

New York Rangers - Philadelphia 5:4 po sam. nájezdech (3:3, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 5. Straka (Jágr), 12. Sjostrom (Malík), 14. Callahan (Straka, Malík), 22. Backman, rozhodující nájezd Shanahan - 16. a 52. J. Carter, 2. Prospal, 9. Coburn. Zásahy brankářů: Niittymaki 14/4, Biron 21/0 - Lundqvist 8/3, Valiquette 18/1. Diváci: 18 200. Hvězdy utkání: Shanahan, Valiquette, Carter.

Reklama