Hlavní obsah

Divočák Škoula se radoval z nejlepšího gólu ve své kariéře

Obránce Minnesoty Martin Škoula v zámořské NHL příliš branek nedává. Jeho úkolem je spíše bořit soupeřovy útočné snahy. Přesto v neděli osmadvacetiletý zadák Divočáků brankové světlo rozsvítil. A nebyl to gól jen tak obyčejný, ale zajistil Divočákům dva body za výhru v prodloužení. "Gáborík mně to parádně přihrál a jen čekal, jestli ta střela projde," nechal se slyšet Škoula na stránkách ESPN.

Článek

Česko-slovenská dvojice Martin Škoula a Marián Gáborík završila v neděli úspěšné vystoupení Minnesoty v domácím prostředí Xcel Energy Center proti Králům z Los Angeles. Zatímco slovenský útočník vyrovnal ve druhé třetině na 1:1, Škoula po jeho pasu ze 4. minuty prodloužení rozlousknul svým gólem na 2:1 dva body pro Wild.

"Bylo skvělé vidět, jak zakončuje," neskrýval radost Gáborík v rozhovoru pro server SBR Forum. "Ale nemyslím si, že v první chvíli věděl, že to prošlo do brány, až když se rozsvítilo světlo. Bylo ho pak těžké na ledě chytit," dodal s úsměvem.

I samotný střelec branky přiznal, že v branku uvěřil, až když se rozsvítilo červené světlo za gólmanem Ersbergem. "Stále jsme čekal, až to rozhodčí pískne a snažil se sledovat puk, potom se rozsvítilo brankové světlo a já viděl puk v síti," radoval se rodák z Litoměřic.

"Je to nejlepší gól v mé kariéře," prozradil český obránce, který neměl těžké rozhodování. V neděli se totiž jednalo o jeho druhý přesný zásah v letošní sezóně a celkově třetí v dresu Divočáků z Minnesoty, kam byl v sezóně 2005-06 vyměněn z Dallasu.

Reklama

Související témata: