Hlavní obsah

Havlát předpokládá, že půjde s ramenem na operaci

CHICAGO

Český hokejový útočník Martin Havlát z Chicaga očekává, že půjde se zraněným ramenem na operaci a v tomto ročníku NHL si už nezahraje. Šestadvacetiletá hvězda Blackhawks si poranila pravé rameno podruhé v sezóně ve středečním utkání proti Phoenixu, o způsobu léčby se definitivně rozhodne v průběhu tohoto týdne.

Článek

"Vypadá to, že téměř jistě půjdu na operaci," řekl deníku Chicago Tribune Havlát po nedělním utkání s Vancouverem.

Český útočník se předtím zranil hned v prvním utkání sezóny a vynechal pak 22 zápasů. Tehdy se po poradě s lékaři rozhodl, že operační zákrok nepodstoupí. "Kdybych šel tehdy na operaci, pravděpodobně bych dosud nehrál a asi ani do konce sezony. Doufal jsem, že dokončím ročník a pak se rozhodnu, ale jsem donucen to rozhodnutí udělat dřív," uvedl.

Havlát, jenž má v Chicagu roční příjem šest miliónů dolarů, v této sezóně odehrál jen 35 z 65 utkání Blackhawks, protože jej navíc na přelomu prosince a ledna vyřadilo zranění třísel. Připsal si 27 bodů za deset branek a 17 asistencí. V předešlé sezóně, své první po příchodu do Chicaga z Ottawy, nastoupil především kvůli těžkému výronu v kotníku jen v 56 utkáních a zaznamenal 57 bodů za 25 tref a 32 přihrávek.

Reklama

Související témata: