Hlavní obsah

Predátor Erat se třikrát zakousl do Olejářů, kouč na něj spoléhá

EDMONTON/PRAHA

Útočník Nashvillu Predators Martin Erat se v úterý radoval ze svého premiérového hattricku v dresu Predators. Nashville i díky českému forvardovi zvítězil nad Olejáři z Edmontonu 5:1. Dvě branky třebíčského rodáka padly sice se štěstím, ale to Eratovi radost nezkazilo. „Ani jsem při těch gólech neviděl puk,“ nechal se slyšet pro ESPN.

Článek

„Je to skvělé, zvláště když je šestnáct zápasů do konce základní části a každý bod je pro nás velmi důležitý,“ upřednostnil Erat týmový úspěch nad svým premiérovým hattrickem v dresu Predátorů. „Pro nás není důležité, komu se povede skórovat, my prostě potřebujeme body,“ dodal.

Na českého forvarda nešetřil slova chvály kouč Nashvillu Barry Trotz. „Je vynikajícím hráčem a my na něj hodně spoléháme kvůli jeho obrovské síle v útoku,“ uvedl na adresu třebíčského rodáka Trotz pro agenturu AP. „Dnes to jen dokázal,“ doplnil.

„Ten první gól se odrazil od něčí brusle (Steve Staios - pozn. redakce) a třetí branka padla po odrazu od mé nohy, když střílel Shea Weber,“ řekl s úsměvem šestadvacetiletý křídelní útočník ke svým šťastným brankám deníku The Vancouver Sun.

Český hokejista, jehož kariéra je v NHL spjata zatím jen s mužstvem Predators, si v letošní sezóně připsal na své konto v 61 zápasech jednadvacet gólů a osmadvacet přihrávek. Nashville si díky úterní výhře nad Edmontonem o dva body upevnil osmé místo zaručující play-off před Kosatkami z Vancouveru.

Reklama

Související témata: