Hlavní obsah

Red Wings nabírají ztracené sebevědomí, hlásí Hašek

DETROIT/PRAHA

Brankář Detroitu Dominik Hašek pomohl svému týmu ve středečním utkání NHL v domácí Joe Louis Aréně osmnácti úspěšnými zásahy k výhře 4:1 nad St. Louis. Red Wings tak mohli slavit druhou výhru v řadě poté, co prohráli deset z jedenácti předchozích střetnutí. „Hrajeme mnohem rychleji než před tím,“ pochvaloval si Hašek.

Článek

Českému brankáři pomohl ve středečním zápase také vyléčený zadák Brian Rafalski. Návrat klíčového beka Red Wings Niklase Lindströma, jenž má problémy s kolenem, je plánován na nedělní souboj s Nashvillem. „Velmi to pomůže naší obraně,“ radoval se Hašek, který proti St. Louis z 19 střel inkasoval jen jedinou.

„Oni dokážou pomoci také v útoku, protože jsou velmi rychlí a mají výbornou rozehrávku,“ pochválil pardubický rodák své spoluhráče z obrany na stránkách ESPN. „Dříve jsme trávili příliš mnoho času rozehrávkou ve svém obranném pásmu. Nyní jsme mnohem rychlejší než před tím,“ liboval si Hašek. „V kabině je cítit mnohem větší sebevědomí,“ dodal.

Rudá křídla i přes krizi, kterou si prošla, dominují Západní konferenci s 94 body před druhým Dallasem, jež má o sedm bodů méně a o dva zápasy více. Hašek v průměru obdržených branek vévodí NHL s 2,06 góly na zápas. V procentuální úspěšnosti však patří českému gólmanovi až 30. příčka s 90,5 procenty.

Každý se musí soustředit na svou úlohu

„Máme před sebou mnoho zápasů, hrajeme většinou proti soupeřům, kteří nejsou na pozicích pro play-off. To ale neznamená, že nám ty zápasy nechají,“ uvědomuje si Hašek, jenž se vrátil do branky k třetímu zápasu po svém třítýdenním zranění kyčle. „Každý se musí soustředit na svou úlohu,“ nechal se slyšet pro server Mlive.

Svěřence trenéra Mika Babcocka čekají v posledních čtrnácti duelech základní části týmy Nashvillu, Columbusu, Chicaga, St.Louis a Dallasu. S Hvězdami z Texasu, největším konkurentem v boji o první místo, se utkají hned 13. března. S Predators, jenž jsou na hranici postupu do vyřazovacích bojů, a Blue Jackets, kteří jsou v konferenci dvanáctí, změří síly ještě čtyřikrát. Jedenáctým Blackhawks se postaví třikrát a třináctému St.Louis dvakrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články