Hlavní obsah

Praha pomůže k rozšíření základny fanoušků NHL v Evropě

PRAHA

Nový ročník hokejové NHL odstartuje 4. a 5. října v Praze zápasy mezi NY Rangers a Tampou Bay Lightning. Primátor hlavního města Pavel Bém v pondělí oficiálně přijal zástupce zámořské ligy. Mezi přítomnými nechyběl Glen Sather - prezident a generální manažer Rangers, Ron Campbell - prezident a zástupce ředitele floridského klubu, a Ken Yaffe - viceprezident Národní hokejové ligy. „Máme radost, že se bude hrát právě v Praze,“ shodli se přítomní.

Článek

„Je nám jasné, že v Evropě je velký potenciál pro rozšíření základny fanoušků NHL a londýnský úspěch nám tyto tendence potvrdil,“ vzpomněl senior viceprezident zámořské ligy Ken Yaffe na loňské úvodní duely v britské metropoli, kde se utkaly týmy Anaheimu a Los Angeles. „Když jsme byli kontaktováni Českou sportovní, vycítili jsme příležitost,“ vrátil se k počátkům jednání s českou agenturou, která celou akci organizuje. „Před čtyřmi roky jsme začali plánovat a tři roky již vedeme konkrétní diskuze,“ dodal Yaffe.

Jakmile se před čtyřmi roky nápad pořádat zahajovací zápasy NHL v Praze zrodil, neváhalo vedení aktuálně předposledního zámořského celku spolupracovat. „Jakmile jsme se dozvěděli, že je z české strany zájem, s radostí jsme do toho šli a byli vděční za tuto příležitost. Pro NHL a Tampu je to něco neobvyklého a bylo v našem zájmu vést jednání,“ řekl Campbell v Brožíkově sále na Staroměstské radnici, kde byl spolu se svými zámořskými kolegy přijat primátorem Bémem.

Bude to výzva

Ani Campbellův kolega z vedení manhattanských Jezdců Ron Sather nebude na počátku října v neznámém prostředí. „Prahu jsem navštívil v osmdesátých letech,“ prozradil. „Když jsme se to dozvěděli, tak jsme okamžitě souhlasili. Budou to úžasné dny a výzva, na kterou se těším,“ přidal čtyřiašedesátiletý rodák z Kanady v historických prostorách pražské radnice.

„Již v minulosti jsem Prahu navštívil s manželkou a jsem velmi rád, že se budou zápasy hrát právě v tomto krásném městě,“ nechal se slyšet zástupce ředitele Tampy Bay Campbell a doufal, že budou spokojeni jak fanoušci, tak i hráči. „Věřím, že utkání přinesou radost oběma stranám,“ dodal.

Reklama

Související témata: