Hlavní obsah

Lístky na NHL v Praze budou od 1990 korun, start Jágra není jistý

PRAHA

Pokud by se zahajovací zápasy NHL mezi NY Rangers s Tampou Bay hrály v Praze se současnými kádry, pak by se fanoušci mohli těšit na šest českých hráčů - Jágra, Straku, Průchu, Malíka a Rozsívala v dresu Jezdců a obránce Filipa Kubu v barvách Blesků. Jak hluboko budou muset fanoušci sáhnout do peněženky, aby „NHL Premiere Prague 2008“ viděli na vlastní oči? Nejlevnější lístky budou podle zástupců České sportovní, která celou akci zaštiťuje, od 1990 korun, nejdražší vyjdou na 7900 korun.

Článek

„S NHL máme definovány své pozice a je nám jasno, v jakých cenových relacích se budeme pohybovat,“ řekl v pondělí na oficiálním přivítaní zástupců NHL na Staroměstské radnici projektový manažer České sportovní Vladimír Šafařík.

Nejlevnější lístky budou moci fanoušci sehnat od 1990 do 7900 korun. Do prodeje půjdou také tzv. V.I.P. vstupenky, které si mohou movitější zájemci o kanadsko-americkou ligu pořídit za 12 900 korun. „Lístky budou odstupňovány podle místa na sedm až osm kategorií,“ dodal. Předprodej začne 10. dubna a bude trvat deset dní, tedy do 20. dubna.

Zástupci pořádající agentury byli ohledně počtu lístků, které budou k dispozici českým fanoušků tajemní. „Máme s NHL smlouvu a jsme vázáni slibem mlčenlivosti, ale rádi bychom, aby bylo pro české fanoušky k dispozici aspoň 50 procent celkové kapacity,“ prozradil Šafařík.

„Vše se bude řídit pravidly NHL, včetně reklamních a marketingových aktivit, diváci by neměli poznat, že se hraje jinde než na americkém kontinentu,“ nechal nahlédnout Šafařík pod pokličku dohody se zámořským vedením.

Zda však fanoušci uvidí Járomíra Jágra na českých kluzištích není jisté, neboť českému útočníkovi končí po sezóně smlouva. „Očekávám a doufám, že do konce sezóny se podaří dohodnout se na novém kontraktu,“ prozradil generální manažer NY Rangers Glen Sather.

Reklama

Související témata: