Hlavní obsah

Jágr přispěl gólem k výhře Rangers v Buffalu

NEW YORK

Český útočník Jaromír Jágr v pondělí po pětizápasové odmlce znovu vstřelil gól v NHL a přispěl k výhře hokejistů New Yorku Rangers na ledě Buffala 3:2 po samostatných nájezdech. Kapitán Rangers se prosadil v 29. minutě a svou osmnáctou trefou v sezóně dostal svůj tým do vedení 2:1. Ještě v druhé třetině ale vyrovnal Thomas Vanek a vítězství Rangers tak zařídil až v penaltovém rozstřelu Scott Gomez.

Článek

Jak připomněla zámořská média, patří Buffalo k nejoblíbenějším Jágrovým soustům. Sabres inkasovali z hole českého forvarda jednačtyřicátý gól během jeho působení v zámoří a Jágr se tak dotáhl v historické statistice na slovenskou legendu Petera Šťastného.

Gomez při rozhodujícím nájezdu trefil po kličce do forhendu přesně mezírku mezi pravou tyčkou a betonem gólmana Ryana Millera. "Bylo to se štěstím. Ryan je tak dobrý gólman, že musíte mít dávku štěstí. Za normálních okolností trefím spíš tyč," vrátil se k rozhodujícímu momentu utkání.

Newyorský celek pokračuje ve zlepšených výkonech a díky desátému vítězství v posledních třinácti zápasech se v tabulce Východní konference dotáhl na pátou příčku, která patří Ottawě.

Iginla překonal Fleuryho 

Do sestavy St. Louis se den před 37. narozeninami vešel Martin Ručinský, který o víkendu chyběl na ledě Vancouveru, což zavdalo ke spekulacím o jeho nejisté budoucnosti. Český útočník v utkání zaznamenal jednu asistenci, Blues ale prohráli na ledě Flames vysoko 3:7.

Jeden gól domácích vstřelil také Jarome Iginla, který se tak stal nejlepším střelcem klubové historie. Jednatřicetiletý rodák z Edmontonu zaznamenal v dresu Calgary trefu s pořadovým číslem 365 a odsunul z čela historických statistik Theorena Fleuryho. "Čas strašně letí. Vzpomínám si, jak jsem při play-off v roce 1996 vstřelil svůj vůbec první gól za Flames," podotkl kapitán Calgary.

Hokejisté Vancouveru otočili vývoj duelu na ledě Los Angeles a nakonec odvezli ze západního pobřeží vítězství 2:1 v prodloužení. Hrdinou Canucks byl Ryan Kesler, který v závěru třetí třetiny smazal jednobrankový náskok domácích a 46 sekund po začátku nastavení vstřelil také vítězný gól. "Věděli jsme, že máme na vítězství. Vyslali jsme na branku soupeře tolik střel, že to tam prostě spadnout muselo," líčil po utkání Kesler.

Buffalo - New York Rangers 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 1. Pominville, 35. Vanek - 2. Tjutin, 29. Jágr, rozhodující nájezd Gomez. Zásahy brankářů: Miller 26/24 - Lundqvist 21/19. Diváci: 18 690. Hvězdy zápasu: Pominville (BUF), Dubinsky (NYR), Gaustad (BUF).
Los Angeles - Vancouver 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 49. O'Sullivan - 58. a 61. Kesler. Zásahy brankářů: Cloutier 40/38 - Luongo 18/17. Diváci: 14 653. Hvězdy zápasu: Kesler (VAN), Cloutier (LA), Luongo (VAN).
Calgary - St. Louis 7:3 (3:1, 1:1, 3:1)
Branky: 1. a 56. Tanguay, 8. Huselius, 19. Iginla, 30. Lombardi, 47. Nilson, 48. Langkow - 27. a 52. Boyes, 10. Backes (Ručinský). Zásahy brankářů: Kiprusoff 32/29 - Legace 18/15, Toivonen 11/8. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: Iginla, Lombardi, Tanguay (všichni CGY).

Reklama

Související témata: