Hlavní obsah

Havlát půjde s ramenem na operaci, bude mimo hru až půl roku

CHICAGO

Český hokejový útočník Martin Havlát z Chicaga se ve čtvrtek podrobí operaci ramena a sezóna pro něj definitivně skončila. Šestadvacetiletá hvězda Blackhawks, kterou provází časté zdravotní problémy, absolvuje zákrok v Clevelandu a následovat bude čtyř až šestiměsíční pauza. Před středečním utkáním s Carolinou to oznámil médiím trenér Chicaga Denis Savard.

Článek

Havlát si obnovil zranění pravého ramena podruhé v sezóně 27. února proti Phoenixu. Prvně v ročníku si ho poranil v úvodním utkání sezóny a vynechal pak 22 zápasů. Tehdy se po poradě s lékaři rozhodl, že operační zákrok nepodstoupí. Se stejným ramenem musel Havlát pod nůž už na konci roku 2005 a tehdy ještě při působení v Ottawě odehrál jen 18 utkání v sezóně.

Zranění pronásledují rodáka z Mladé Boleslavi i po předloňském příchodu do Chicaga, kde má roční příjem šest miliónů dolarů. V této sezóně odehrál jen 35 z 71 utkání Blackhawks, protože jej navíc na přelomu prosince a ledna vyřadilo zranění třísel. Na kontě má 27 bodů za deset branek a 17 asistencí. V předešlé sezóně nastoupil především kvůli těžkému výronu v kotníku jen v 56 utkáních a zaznamenal 57 bodů za 25 tref a 32 přihrávek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články