Hlavní obsah

Florida vyhrála popáté v řadě, Vokoun si pochvaloval obranu

FLORIDA/PITTSBURGH

Hokejisté Floridy Panthers vybojovali pátou výhru za sebou, když ve středu porazili New York Islanders 4:2. Český brankář Tomáš Vokoun kryl sedmadvacet střel Ostrovanů a po zápase ho těšilo, že již nemusí v zápase čelit tolika střeleckým pokusům soupeře. „Hrajeme výborně zezadu a to nám přináší úspěch,“ řekl Vokoun.

Článek

„Hráli jsme více v klidu než v minulých zápasech,“ řekl Vokoun pro Palm Beach Post. Jednatřicetiletý rodák z Karlových Varů čelil devětadvaceti střeleckým pokusům Ostrovanů. Za svá záda pustil bývalý hráč Nashvillu a Montrealu dva góly. Nejprve ho ve 21. minutě překonal Bill Guerin a dvanáct minut před koncem inkasoval z hole Blaka Comeaua v přesilové hře hostí.

Vokoun si v jednašedesáti zápasech připsal do svých statistik 27 výher a procentuální úspěšnost zákroků 91,7. S průměrem 2,78 inkasované branky na zápas se drží v první třicítce. Florida je se 74 body ve Východní konferenci na 11. pozici a na osmou Philadelphii ztrácí svěřenci kouče Jacquese Martina pět bodů. Panteři ve čtvrtek vyhráli pátý zápas za sebou. V předchozích čtyřech utkáních si poradili s Islanders, Bruins, Penguins a Thrashers.

„Jdeme správným směrem, hrajeme výborně zezadu a to nám přináší úspěch,“ pochvaloval si český brankář v dresu Panthers, jenž se mezi tyče postavil v druhém zápase v řadě. Předchozí tři utkání odchytal šestadvacetiletý Craig Anderson. „Hrajeme chytřeji než dříve, poslední tři utkání držíme počet střel, které soupeř vyšle pod třicítkou a to nám dává šanci na výhru,“ všiml si Vokoun v rozhovoru pro SBRforum.

V Mellon Areně v Pittsburghu nastoupil v domácím dresu Petr Sýkora,  přestože chyběl na úterním tréninku Tučňáků kvůli bolavým zádům. „Před zápasem se cítil dobře a říkal, že je připravený,“ uvedl Trenér Penguins Michel Therrien v Pittsburgh Tribune Preview. A v zápase to bylo znát! Sýkora si připsal proti Buffalu branku a asistenci. „Jak jsem vyjel na led, tak jsem cítil, že to půjde,“ řekl po zápase jednatřicetiletý rodák z Plzně pro Pittsburgh Post Gazette.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články