Hlavní obsah

Öhlund musel na operaci, v boji o play off už Vancouveru nepomůže

VANCOUVER

Švédský hokejový obránce Mattias Öhlund musel nakonec přece jen podstoupit operační zákrok, při němž mu ve čtvrtek lékaři odstranili úlomky kosti z levého kolena. Kvůli následné rehabilitaci zmešká zadák Vancouveru zbytek základní části NHL, znovu naskočit do hry by tak mohl případně až v play-off, o které Canucks usilovně bojují.

Článek

Öhlund sice oproti původním předpokladům nechyběl v sestavě ve třech zápasech uplynulého týdne, k tomu poslednímu ve Phoenixu však již ani neodcestoval a vrátil se do Vancouveru na operaci. "Po bližších konzultacích s týmovými lékaři bylo rozhodnuto, že operace bude nejlepší cestou, a to i z dlouhodobějšího pohledu pro Mattiase samého a celý klub," uvedl v prohlášení generální manažer Dave Nonis.

Jedenatřicetiletý Švéd je nejvytíženějším hráčem týmu a zároveň jeho nejproduktivnějším zadákem, v 53 odehraných zápasech zaznamenal 24 bodů za devět branek a 15 asistencí. Stejnou operaci podstoupil Öhlund již na konci základní části sezóny 2002/03. Tehdy nehrál šest týdnů a zmeškal 22 zápasů.

Situaci týmu však komplikuje i skutečnost, že kvůli zranění ramena jsou na marodce i další elitní zadáci Aaron Miller a Čech Lukáš Krajíček, ten dokonce pro celý zbytek sezóny.

Vancouver je po čtvrteční prohře na ledě Phoenixu v Západní konferenci na poslední osmé postupové příčce do vyřazovacích bojů o Stanleyův pohár, přičemž před devátým Nashvillem má náskok dvou bodů, ale zápas k dobru. Do hry se však výrazně dostal také poslední soupeř Canucks; desátý Phoenix ztrácí jen tři body a zbývá mu odehrát 11 zápasů, tedy stejně jako Vancouveru.

Reklama

Související témata: