Hlavní obsah

Crosby bude chybět Pittsburghu ještě minimálně týden

PITTSBURGH

Hvězda Pittsburghu Sidney Crosby bude mimo hru ještě nejméně týden, neboť jej stále trápí zranění kotníku. Dvacetiletý nejužitečnější a nejproduktivnější hráč minulého ročníku NHL se vrátil 4. března necelé dva měsíce po těžkém výronu do sestavy Penguins, ale po třech zápasech si musel dát další pauzu. Vynechal už středeční zápas proti Tampě Bay.

Článek

Pittsburgh čekají od neděle do středy tři zápasy - nejdříve Penguins hostí Philadelphii, v úterý se představí na ledě New York Rangers a ve čtvrtek přivítají Tampu Bay. "Dám tomu týden, aby se kotník lépe doléčil. Vím, co nás čeká a chci být co nejlépe připravený," řekl Crosby s vyhlídkou na blížící se play-off.

V Pittsburghu si musí počkat, než se jim podaří vyzkoušet pohromadě Crosbyho a únorovou posilu z Atlanty Mariána Hossu. Jejich zranění zatím bránila tomu, aby se tyto ofenzivní hvězdy předvedly pohromadě. Hossa, který si poranil koleno ve svém prvním zápase za Pittsburgh proti Bostonu 28. února, by měl hrát už v neděli. V pátek naopak netrénoval český útočník Petr Sýkora, jehož trápí záda, ale přesto nastupoval k zápasům.

Reklama

Související témata: