Hlavní obsah

Panteři díky vítězné sérii škrábou v NHL na brány play-off

Mužstvo Floridy včetně čtveřice českých hráčů v NHL válí dál. Panteři neprohráli již sedmý duel v řadě, v neděli si porazili Atlantu 3:1. Radek Dvořák s Rostislavem Oleszem přispěli brankou, Kamil Kreps jednou přihrával a brankář Tomáš Vokoun čelil 30 střelám. „Vokoun byl znovu náš nejlepší hráč,“ pochválil českého gólmana kapitán týmu Olli Jokinen na stránkách ESPN.

Článek

„Hlavně ve třetí části měl parádní zákroky,“ řekl devětadvacetiletý Jokinen na stránkách ESPN na adresu karlovarského rodáka, jenž se s procentuální úspěšností 91,8 drží v první desítce NHL.

Vokoun se vrátil k nelichotivé sérii, kdy Florida od 10. do 29. února prohrála osm zápasů. „Předtím jsme ztráceli některé útkání po zbytečných chybách a tým začal panikařit a ptát se, co se to s ním děje,“ připomněl. Poté se však mužstvo zvedlo a zatím nepoznalo hořkost prohry. „Nyní máme hodně sebevědomí - vlastně tahle celá hra je založená na sebevědomí. S dobrými výsledky se dostaví také klid,“ pochvaloval si Vokoun na serveru The Sports Network.

„Bylo to pro nás skvělé vítězství,“ radoval se autor úvodní branky Radek Dvořák a neopomněl na pochvalu svého krajana Rostislava Olesze, který na začátku třetí dvacetiminutovky uzavřel gólový účet zápasu. „Jeho gól byl pro nás velkým povzbuzením,“ dodal.

Florida je na jedenáctém místě Východní konference s 78 body a na postupovou příčku, kterou prozatím okupuje ,Philadelphia ztrácí osm zápasů před koncem základní části dva body. Svěřencům trenéra Jacquese Martina se posledních sedm zápasů velmi daří, z ledu neodešli ani jednou poraženi. „V této částo sezóny je důležité hrát hokej, který vám bude přinášet výhry a přesně to se nám daří,“ liboval si Brett McLean, který asistoval u dvou branek do sítě Thrashers. „Nesmíme mít ale příliš sebevědomí, abychom.

Reklama

Související témata: