Hlavní obsah

Hašek: S góly se nedalo moc dělat

COLUMBUS

Vedoucí tým Západní konference NHL Detroit prohrál na ledě Columbusu 3:4 a od začátku utkání nastoupil po třech vynechaných zápasech kvůli problémům se zády brankář Dominik Hašek. Duel však český gólman v Nationwide Areně na ledě Blue Jackets nedochytal. Po čtvrté inkasované brance ho vystřídal Chris Osgood. „Byly to góly, při kterých toho nemůžete moc udělat,“ vysvětloval Hašek.

Článek

„Naneštěstí ty jejich střely prošly,“ smutnil pro server Freep.com Hašek po čtyřech gólech domácích. „Jeden gól se odrazil od obránce, třetí trefili ze vzduchu,“ líčil inkasované branky zkušený brankář.

Pardubický rodák po nepovedeném comebacku, když vynechal předchozí tři duely kvůli problémům se zády, ztratil vedoucí pozici v tabulce brankářů v průměru obdržených branek. Statistikám nyní vévodí právě jeho kolega Chris Osgood s průměrem 2,09. Třiačtyřicetiletý český gólman klesl s průměrem 2,18 na páté místo.

Přestože se bývalý strážce svatyně Chicaga, Buffala, a Ottawy na duel s dvanáctým týmem Západní konference těšil, příliš mu nevyšel. „Měl jsem radost, že jsem mohl dnes chytat, ale bohužel to nešlo tak, jak bych si představoval,“ přiznal a dodal, že zdravotní problémy již nemá. „Cítil jsem se dobře, takže alespoň něco pozitivního,“ řekl pro deník Daily Tribune.

Kouč Rudých křídel Mike Babcock hledal slova po zápase těžko. „Nešlo mu to, jak by si představoval,“ řekl trenér Babcock na Haškův výkon.  „Hráli jsme také velmi špatně v obraně,“ poznamenal čtyřiačtyřicetiletý kanadský trenér.

Jednu branku vsítil v dresu hostí slovenský útočník Tomáš Kopecký. Rodák z Dubnice se trefil za stavu 0:3. „Pokaždé, když jsme se do toho dostávali, tak domácí skórovali,“ litoval Kopecký. „Je to frustrující, když se vám nedaří dorážet a soupeři tam padne všechno,“ přidal šestadvacetiletý útočník.

Reklama

Související témata: