Hlavní obsah

Phoenix prohrál a vzdaluje se mu play-off

NEW YORK

Hokejisté Phoenixu ztratili při honbě za postupem do play-off v NHL důležité body v zápase na ledě Vancouveru. Tým s českými hráči Martinem Hanzalem, Radimem Vrbatou a Zbyňkem Michálkem prohrál 1:3 a devět zápasů před koncem základní části ztrácí na poslední postupové místo v Západní konferenci už sedm bodů.

Článek

O vítězství Vancouveru rozhodla spolupráce švédských bratrů Sedinových. První a třetí branka zápasu padla tak, že Daniel střílel a Henrik dorážel puk do branky. "Je skvělé vidět Hanka skórovat, pokaždé byl před brankou ve správné chvíli na správném místě," chválil bratra po zápase Daniel Sedin.

Za Phoenix dokázal dát branku jen Daniel Carcillo a v posledních devíti zápasech základní části jej čeká složitý boj. "Jsme v těžké pozici. Víme to," uvědomuje si trenér Kojotů Wayne Gretzky. Ten možná navíc přijde o obránce Keitha Ballarda, jenž sedm minut před koncem zápasu zranil domácího útočníka Raymonda. Ballard sice nebyl za faul kolenem rozhodčími potrestán, ale Vancouver chce jeho zákrok nechat prošetřit disciplinární komisí NHL.

Za Colorado nastoupil Forsberg, nehrál Hlinka

Poslední postupové místo v Západní konferenci prozatím drží Colorado, a to i přes porážku v Minnesotě 1:3. Domácí si naproti tomu upevnili vedoucí příčku v Severozápadní divizi a v konferenci jsou třetí. Právě před Coloradem ale mají náskok jen dvou bodů, takže zdaleka ještě nemají nic jistého. "Těch posledních devět zápasů už pro nás bude jako play-off, rozhodně musíme o postup ještě bojovat," tvrdí útočník "Wild" Brian Rolston.

Podstatně těžší to však bude mít Colorado, které má nejhorší přesilovky v NHL. V Minnesotě se jim sice jednu ze šesti podařilo realizovat díky gólu Sakika, ale celková úspěšnost 11,2 procenta je opravdu hrozivé číslo. "Musíme rychle najít cestu, jak je proměňovat, protože je to velmi důležitá část hry," ví moc dobře útočník Ryan Smyth.

Do sestavy Avalanche se po čtyřech vynechaných zápasech vrátil Peter Forsberg, ale nadšeného přijetí se nedočkal. Fanoušci doprovázeli každý jeho dotyk s pukem bučením a nadšeně tleskali, když byl ve druhé třetině vyloučen. Minnesota totiž před uzávěrkou přestupů patřila mezi řadu zájemců o služby švédského forvarda. Ten se nakonec rozhodl pro Colorado, v jehož dresu tentokrát nenastoupil český útočník Jaroslav Hlinka.

Minnesota - Colorado 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 8. Burns, 30. Radivojevič, 60. Veilleux - 25. Sakic. Zásahy brankářů: Bäckström 30/1 - Theodore 28/2.
Vancouver - Phoenix 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Branky: 9. a 34. H. Sedin, 13. Pyatt - 19. Carcillo. Zásahy brankářů: Luongo 26/1 - Bryzgalov 28/3.

Reklama