Hlavní obsah

Hokejového brankáře DiPietra nejspíš čeká operace a konec sezóny

Vedení týmu zámořské NHL New York Islanders poslalo v úterý svou brankářskou jedničku Ricka DiPietra na vyšetření magnetickou rezonancí kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí. Pokud výsledky vyšetření potvrdí předpoklady o vážnějších potížích, měl by DiPietro podstoupit operační zákrok, kterým by pro něho definitivně skončila sezóna.

Článek

Šestadvacetiletý gólman, jehož před necelými dvěma lety proslavil rekordní kontrakt s Islanders znějící na 15 let za 67,5 miliónu dolarů, tak končí ročník zcela shodně jako před rokem. DiPietra zlobí stejná kyčel, kterou si poranil během dovednostních soutěží v rámci Utkání hvězd. "Už s tím nějakou dobu bojuje," přiznal kouč Ted Nolan zámořským novinářům. Pokud nenastanou žádné komplikace, měl by se DiPietro stihnout v září zapojit do přípravného kempu týmu před novou sezónou.

DiPietro, celková jednička draftu 2000, kdy si ho vybrali právě Ostrované, stihl v probíhající sezóně odchytat 63 utkání, v nichž inkasoval v průměru 2,82 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 90,2 procenta. Z letošního ročníku podle všeho zbývá Ostrovanům sehrát osm zápasů, neboť na play-off ztrácí na 13. příčce Východní konference již 11 bodů.

Reklama