Hlavní obsah

GM Detroitu Holland: Haška chceme na play-off nastartovaného

DETROIT

Brankář Detroitu Dominik Hašek, jenž byl v nedělním utkání NHL proti Columbusu vystřídán po čtyřech brankách Chrisem Osgoodem, by měl podle vyjádření generálního manažera Red Wings Kena Hollanda zúročit zkušenosti hlavně v play-off. „Chceme aby byl připravený na vyřazovací boje,“ řekl Holland na adresu českého brankáře pro Detroit Free Press.

Článek

V Detroitu doufají, že se český brankář rozvzpomene na sezónu 2001-02, kdy vychytal Red Wings Stanley Cup. „Když se podíváte rok zpátky, tak díky Domovi (Hašek) jsme se dostali mezi nejlepší čtyři,“ připomněl Ken Holland. „Proč by se o to nemohl pokusit znovu, když loni chybělo jen málo, abychom to s ním dokázali,“ vzpomněl dvaačtyřicetiletý Kanaďan na semifinálovou sérii s Anaheimem, pozdějším vítězem NHL, kterou Red Wings prohráli 2:4 na zápasy.

Chris Osgood přitom v letošní sezóně vévodí statistikám NHL v průměru obdržených branek s číslem 2,07. Hašek je na páté pozici s průměrem 2,18. V procentuální úspěšnosti zaujímá Hašek osmatřicátou příčku s 89,9 procenty, zatímco jeho pětatřicetiletý kolega je o 26 míst výše s 91,6 procenty.

Holland pardubickému rodákovi věří

„Dom je samozřejmě hráč, který zbaví mužstvo napětí a chceme ho nechat, aby se nastartoval na play-off,“ věří pardubickému rodákovi Holland. „Očekáváme, že bude chytat první zápas play-off,“ dodal rodák z Britské Kolumbie, v minulosti rovněž bývalý brankář, na adresu „Dominátora“.

Do konce základní části zámořské ligy zbývá devět duelů. Nedělní zaváhání proti Blue Jackets mohou Rudá křídla napravit ve středu, kdy stejného soupeře přivítají na svém ledě v Jou Luis Areně. „Máme devět zápasů do konce, hrajeme ve středu a ve čtvrtek a vím, že Dom bude chytat jeden zápas a Chris (Osgood) druhý,“ prozradil Holland, jehož tým má již účast ve vyřazovacích bojích jistou.

Red Wings mají na svém kontě 47 výher a se sto body vedou Západní konferenci s příjemným náskokem pěti bodů na druhé San Jose Sharks a třetí Minnesotu s 86 body. Svěřenci kouče Mika Babcocka se mohou pyšnit nejnižším počtem inkasovaných branek (165) před New Jersey (168) a San Jose (170). V počtu vstřelených gólů jsou Křídla třetí (229) za Ottawou (231) a Montrealem (233).

Reklama

Související témata: