Hlavní obsah

Zedník se poprvé od zranění krku objevil na ledě

Slovenský hokejový útočník Richard Zedník se poprvé od děsivého zranění krku během duelu NHL v první polovině února objevil na bruslích. Sám vyjel ve středu na led na necelých deset minut před tréninkem Floridy a poté řekl zámořským novinářům, že zranění se dobře hojí.

Článek

I takto kratičký pobyt na ledě si ohromně užíval. "Vůbec jsem nechtěl odejít (z ledu). Byl jsem v takovém rozpoložení, že jsem rozhodnutý bruslit dál. Bylo skvělé být znovu na ledě. Cítil jsem se podobně, jako kdyby byl už čas k návratu," uvedl dvaatřicetiletý Zedník, jehož život visel v únoru po střetu s bruslí spoluhráče Olliho Jokinena na vlásku.

Slovenský forvard si pochvaloval, jak dobře pokračuje jeho rehabilitace, přestože lékaři mu ještě nedali svolení k tréninku. Sám však věří, že by mohl již v příštím týdnu začít alespoň šlapat na trenažéru. "Cítím se dobře. Sice jsem trochu znuděný, ale je mi dobře," ubezpečil Zedník, který od svého návratu z nemocnice v Buffalu, kde byl hospitalizován, nevynechal jako divák jediný domácí duel Panterů.

Jen by si stále přál, aby se mohl v klíčových duelech o postup do play off přidat ke spoluhráčům a pomoci jim ke společnému cíli. "Opravdu nemám rád, když musím pouze sedět mimo hru. Chtěl bych moc hrát o play-off. Je těžké se na to pouze dívat," přiblížil Zedník své pocity.

Reklama