Hlavní obsah

Hokejisté Buffala přišli pro zbytek sezóny o Connollyho

BUFFALO

Hokejový útočník Tim Connolly nepomůže ve zbytku NHL Buffalu, neboť ho v pondělí čeká operace. Šestadvacetiletý centr má problémy s úlomkem kosti v kyčli. Přestože se snažil operaci odsunout a několik zápasů odehrál se sebezapřením, bolest už ho na led nepustila.

Článek

"Šlo pouze o to, kam až bude posunovat svůj práh bolesti, a jak se mu podaří regenerovat ve dnech volna," řekl zámořským novinářům generální manažer týmu Darcy Regier. "Jenže rehabilitace si žádala čas, nemohl trénovat a bolest narůstala. Dostal se do situace, když běžný odpočinek už nepomáhá. Lékaři proto doporučili operaci, protože by to také mohlo být ještě mnohem horší," dodal Regier.

Connolly prožil smolnou sezónu. Kvůli natažení břicha, chřipce a problémům s tříslem a kyčlí už zmeškal 26 zápasů. Ve 48 utkáních, do nichž nastoupil, si ale připsal 40 bodů za sedm gólů a 33 finálních přihrávek.

Za tři poslední ročníky vynechal Connolly kvůli zranění 127 z 246 utkání. Pro Sabres se jedná o nepříjemnou ztrátu, neboť ve Východní konferenci zaostávají o dva body za osmou příčkou, která ještě zaručuje postup do play-off. Osmý Boston má navíc zápas k dobru.

Reklama

Související témata: