Hlavní obsah

Hejduk přispěl gólem k výhře Colorada

NEW YORK

Důležitý krok k postupu do play-off udělali hokejisté Colorada, kteří v pondělním utkání NHL porazili i díky trefě Milana Hejduka divizního rivala Calgary 2:0 a po čtyřech porážkách se opět dočkali vítězství. Hejduk v 53. minutě vstřelil druhý gól Avalanche, kteří v tabulce Západní konference uhájili tříbodový náskok před devátým Edmontonem, jenž zvítězil nad Minnesotou 5:3.

Článek

Skóre zápasu v Denveru otevřel Jordan Leopold, který v 27. minutě využil přesilovou hru a připsal si gól po téměř tříměsíční odmlce. Hejduk pojistil vítězství Avalanche druhým gólem v 53. minutě. Hvězdou večera se stal brankář Jose Theodore, který zlikvidoval všech 23 střel a potřetí v sezóně vychytal čisté konto.

"Při každé soupeřově šanci jsem dobře viděl puk, nikdo mi neclonil, takže to nebylo tak složité. V této části sezony musíme vycházet hlavně ze zabezpečené obrany, poslední zápasy základní části už mají nádech play-off," řekl Theodore.

Hráči Calgary promarnili šanci přeskočit Minnesotu na čele nahuštěné tabulky Severozápadní divize, v níž vedoucí tým Wild a čtvrté Colorado nyní dělí rozdíl pouhých tří bodů. "Colorado nás přehrálo, bylo důraznější v osobních soubojích, víc toužilo po vítězství. Čekal jsem od nás více bojovnosti, vždyť jsme se mohli posunout na první místo," zlobil se trenér Flames Mike Keenan.

Sýkora pouze vyrovnal 

Olejáři si po výhře nad Minnesotou připsali šesté vítězství z posledních sedmi zápasů a stále živí naději na účast ve vyřazovacích bojích. O svém úspěchu rozhodl Edmonton už během úvodních pěti minut zápasu, v nichž vstřelil tři góly a donutil brankáře Niklase Backströma k brzkému odchodu na střídačku.

Velikonoční gólovou nadílku přichystali fanouškům ve vyprodané hale Bell Centre v Montrealu domácí Canadiens a Ottawa. V kanadském derby padlo celkem dvanáct branek a z vítězství 7:5 se nakonec radoval Montreal. Canadiens vedli po dvou třetinách už 7:1, hostující Senators však v třetí třetině čtyřmi góly porážku zmírnili.

Montreal stále vévodí tabulce Východní konference a pět zápasů před koncem základní části už má jistotu postupu do play-off, kam se probojoval teprve počtvrté za posledních devět let.

"Pro všechny hráče je to velké zadostiučinění a odměna. Nikdo nám před sezonou nevěřil, ale my jsme se poctivou prací dostali až tam, kde dneska jsme. A vítězství nad Ottawou je další skvělý počin tohoto mužstva," prohlásil útočník Francis Bouillon.

Jediným úspěšným střelcem Pittsburghu na ledě New Yorku Islanders byl Petr Sýkora. Český útočník ve 4. minutě utkání vyrovnal skóre při přesilové hře Penguins, kteří půlminutu předtím v početní výhodě dostali gól z hole Richarda Parka. Ve druhé třetině ale převzali režii utkání domácí, Pittsburgh dvakrát inkasoval a vítězství Islanders pak potvrdil v poslední části Trent Hunter.

NY Islanders - Pittsburgh 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 4. Park, 32. Guerin (Vašíček, Martínek), 35. Bergenheim, 53. Hunter - 4. Sýkora. Zásahy brankářů: Dubielewicz 29/28 - Conklin 36/32. Diváci: 16 234. Hvězdy zápasu: Guerin, Dubielewicz, Spiller (všichni NYI).
Edmonton - Minnesota 5:3 (3:1, 2:1, 0:1)
Branky: 5. a 29. Cogliano, 2. Glencross, 6. Penner (Hemský), 24. Brodziak - 6. Schultz, 26. Hill, 48. Fedoruk (Škoula). Zásahy brankářů: Roloson 34/31 - Backström 10/7, Harding 23/21. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: Cogliano, Roloson, Brodziak (všichni EDM).
Colorado - Calgary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 27. Leopold, 53. Hejduk. Zásahy brankářů: Theodore 23/23 - Kiprusoff 23/21, Joseph 2/2. Diváci: 18 007. Hvězdy zápasu: Theodore, Liles, Leopold (všichni COL).
Montreal - Ottawa 7:5 (3:0, 4:1, 0:4)
Branky: 2. a 19. Kosticyn (na první Plekanec a Hamrlík), 14. Higgins, 32. Bouillon, 36. Markov, 36. Grabovskij, 40. Kostopoulos - 44. a 50. Heatley, 30. Vermette, 45. Lapointe, 59. Spezza. Zásahy brankářů: Price 36/31 - Emery 18/14, Gerber 14/11. Diváci: 21 273. Hvězdy zápasu: Kosticyn, Bouillon, Kovaljov (všichni MTL).

Reklama

Související témata: