Hlavní obsah

Průcha se po měsíční pauze vrací do sestavy Rangers

NEW YORK/PRAHA

Útočník Petr Průcha se vrátí po dlouhé více než měsíční odmlce zaviněné zraněním ramene do sestavy New York Rangers. České křídlo zaplní v úterním souboji proti Philadelphii mezeru v sestavě po zranění Scotta Gomeze. „Je smutné, že hraji kvůli Gomezově zranění, ale to je hokej a budu se snažit být týmu užitečný,“ uvedl Průcha v rozhovoru pro NY Daily News.

Foto: REUTERS/Shaun Best

Petr Průcha z Rangers oslavuje branku.

Článek

„Není to jednoduché být mimo hru,“ svěřil se Průcha. „Ale nebylo by fair kvůli mně někoho vyřadit ze sestavy, protože všichni hrají velmi dobře,“ dodal pětadvacetiletý forvard po pondělním tréninku před zápasem s Flyers, s níž se Rangers utkají v úterý večer v Madison Square Garden.

Průcha se dostal do sestavy Jezdců kvůli zranění Scotta Gomeze a podle deníku NY Daily News by se měl český útočník zařadit do formace s Chrisem Drurym místo Martina Straky, jenž se posune k Jaromíru Jágrovi.

Chrudimský rodák, jenž dal v letošní sezóně z šestapadesáti startů sedm gólů a deset asistencí, chyběl svému týmu šest zápasů kvůli problémům s pravým ramenem a potom dalších deset utkání, neboť se nevešel do sestavy. Manhattanskému celku se od té doby dařilo, když v šestnácti zápasech zvítězil jedenáctkrát.

„Zranil se v nepravou chvíli, když tým začal šlapat tak, jak má,“ vrátil se Jágr k Průchově zranění. „Nebude to pro něho jednoduché, dlouho nehrál,“ obává se kapitán Rangers návratu svého krajana na led. „V utkání si nemůžete dovolit udělat chybu jako v tréninku. Bůh mu pomáhej,“ dodal s úsměvem.

Reklama