Hlavní obsah

V Torontu vládne smutek, Fleischmann přiblížil Capitals play-off

PRAHA

Útočník Washingtonu Tomáš Fleischmann ukončil v prodloužení svým osmým gólem v sezóně utkání proti Tampě, když využil přihrávku Brookse Laicha a zařídil důležité body v boji o play-off. „Bojujeme, jsme zoufalí a hladoví po výhrách,“ uvedl odhodlaně Laich. Do vyřazovacích bojů se naopak nepodívá po třetí za sebou Toronto, které padlo s Bruins. „Jsou hokejovou mekou a je to neštěstí,“ litoval forvard Bostonu Glen Metropolit.

Článek

Toronto po třech vítězstvích v řadě padlo v TD Banknorth Garden v Bostonu. Medvědům podlehlo 2:4 a s osmdesáti body již pozice pro vyřazovací boje atakovat nemůže. „Toronto je meka hokeje a Javorové listy jsou symbolem známým po celém světě, je to neštěstí,“ mrzela neúčast Maple Leafs v play-off útočníka Bruins Metropolita v rozhovoru pro ESPN.

Tragédii pro Toronto neodvrátili ani čeští hráči Jiří Tlustý s Pavlem Kubinou, kteří jako jediní na ledě Medvědů skórovali. „Samozřejmě je to obrovské zklamání. Opravdu jsme přes měsíc bojovali,“ litoval útočník Maple Leafs Nik Antropov. Mužstvo nepostoupilo do vyřazovacích bojů potřetí v řadě a navázalo na krizi, kterou si tým prošel během let 1926-28.

Washington pro změnu z posledních deseti duelů vyhrál v sedmi případech a na osmou příčku ztrácí klub z hlavního města Spojených států jednu výhru. Postupovou pozici zatím okupují Letci z Philadelphie. „Stále věříme, že play-off uděláme,“ řekl po utkání Fleischmann. Rodák z Kopřivnice v letošní sezóně zaznamenal sedmadvacet kanadských bodů za osm branek a devatenáct přihrávek.

Malkin stáhnul v bodování Ovečkina

Vedoucí muž kanadského bodování Alexandr Ovečkin, jenž má na svém kontě 107 bodů,  ve čtvrtečním zápase nebodoval. Jeho náskok tak snížil druhý Jevgenij Malkin z Pittsburghu, který proti Islanders otevřel gólový účet zápasu a zaznamenal 103. kanadský bod. Proti newyorskému celku nastoupil poprvé od 9. března Sidney Crosby, jenž se zranil na začátku ledna.  „Kotník už vypadá lepe,“ nechal se slyšet Crosby.

Dvacetiletý Kanaďan nastoupil ve čtvrté formaci spolu s Marianem Hossou, jenž chyběl Tučňákům kvůli poraněnému kolenu. Crosby se již dříve pokoušel hrát, ale po třech zápasech uznal, že zranění si vyžádá delší pauzu. „Stále nemám ten správný timing, ale cítím, že to bude brzy ok,“ prohlásil rodák z Cole Harbour, jenž na ledě strávil přes dvacet minut a třemi střelami ohrozil Dubielewicze v brance Ostrovanů. „Zahodili jsme mnoho přesilových her a bylo těžké se dostat do tempa,“ přiznal Crosby.

Reklama

Související témata: