Hlavní obsah

Vancouver si v boji o play-off musí poradit bez centra Morrisona

Hokejisté Vancouveru se musejí v zámořské NHL do konce sezony obejít bez jednoho ze svých elitních centrů Brendana Morrisona, a to bez ohledu na to, zda si tým prodlouží ročník účastí v play off, či nikoliv. Dvaatřicetiletého útočníka postavil mimo hru natržený vaz v pravém koleně.

Článek

Morrison utrpěl zranění v průběhu středečního duelu v Coloradu, kde Canucks prohráli 3:6. Dvě minuty po zahájení druhé třetiny ho při střelbě postrčil proti hrazení protihráč Ruslan Salej, Morrison se snažil zastavit, ale jeho koleno náhlou změnu pohybu nezvládlo.

Zkušený útočník tak nešťastně završil smolnou sezónu, v jejímž průběhu musel již v prosinci na operaci zápěstí a následně nemohl hrát tři měsíce. Stihl tak celkem odehrát pouze 39 zápasů, v kterých si připsal 25 bodů za devět branek a 16 asistencí.

Ve čtvrtek chyběl v týmu Canucks také klíčový hráč mužstva brankář Roberto Luongo, ovšem z mnohem radostnějších důvodů. Luongo odcestoval za manželkou na Floridu, neboť v nejbližších dnech očekávají narození prvního dítěte. Důležitý páteční souboj na ledě Minnesoty by však gólman neměl zmeškat.

Reklama

Související témata: