Hlavní obsah

Bostonský hokejový útočník Kobasew má zlomenou nohu

BOSTON

Druhé střídání na ledě Toronta bylo v zámořské NHL na dlouhou dobu posledním pro útočníka Chucka Kobasewa z Bostonu. Jak vedení Bruins ve čtvrtek oznámilo, utrpěl Kobasew v úvodu úterního duelu zlomeninu levé holeně a čeká ho rehabilitace po dobu čtyř až osmi týdnů.

Článek

Smolný okamžik přišel poté, co se Kobasew snažil před brankářem Maple Leafs o teč střely slovenského obránce Zdena Cháry, ale inkasoval ránu pukem nad kotník. "Obvykle to je jako dostat žihadlo. Jdete do tunelu, tam to rozchodíte, ale příští střídání už jste zase zpátky. Tohle však nebyl ten případ," řekl zámořským novinářům Kobasew. "To se však stává. Někdy dostanete střelu zápěstím do špatného místa a může nadělat více škody, než takováhle rána do jiného místa. Tak to chodí," dodal Kobasew.

Pro Medvědy je ztráta pětadvacetiletého útočníka velmi bolestná, neboť Kobasew je druhým nejlepším střelcem a zároveň čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu, který usilovně bojuje o udržení postupových pozic do play-off. Kobasew odehrál v této sezoně 73 utkání a nasbíral v nich 39 bodů za 22 branek a 17 asistencí.

Reklama

Související témata: