Hlavní obsah

Jágra budou o víkendu vábit zpět do Omsku

Návštěvu z Ruska bude mít o víkendu kapitán hokejistů New Yorku Rangers Jaromír Jágr. Anatolij Bardin, nový generální manažer Avangardu Omsk, je připraven udělat vše pro to, aby Jágra přivábil zpět na Sibiř. V Omsku český útočník působil v době výluky v NHL během sezóny 2004/2005.

Článek

„Hlavním úkolem mé návštěvy jsou jednání s českým útočníkem Jaromírem Jágrem o jeho možném návratu do Avangardu,“ oznámil boss na klubovém webu.

„Ať přijede, určitě se setkáme. Já tam strávil rok, jim teď skončila sezóna, tak si sedneme a uvidíme, co se bude dít. Vždy jsem s nimi byl v kontaktu, to není žádná novinka,“ reagoval Jágr v deníku NY Daily News. Angažmá v Rusku si velmi pochvaloval, po sezóně mu navíc v Rangers končí smlouva a nedosáhne na potřebná kritéria pro automatické uplatnění opce. Nedá se totiž například předpokládat, že by ve zbývajících pěti zápasech základní části nasbíral 21 bodů, které mu chybějí ke smluvně stanovené hranici 84 bodů.

Jágr o svém dalším anagžmá mluvit nechtěl

O svém případném angažmá v příští sezóně však hovořit s newyorskými novináři nechtěl. "V této fázi sezóny není o něčem takovém příjemné mluvit," řekl kapitán Rangers, kteří jsou blízko postupu do play-off. Jágr by se tak v případě odchodu do Ruska nepředstavil v zahajovacím dvojutkání sezóny NHL v Praze proti Tampě Bay.

Bardinův přílet do New Yorku není žádnou tajnou akcí, schůzku s ním má domluvenou i generální manažer Rangers Glen Sather, jenž s ním chce probrat mimo jiné případný odchod talentovaného Alexeje Čerepanova do zámoří. Dá se předpokládat, že tématu Jágra se šéfové obou klubů také nevyhnou.

Reklama

Související témata: