Hlavní obsah

Jágr: Věřím si, i když lidé pochybují, zda bych měl NHL hrát

NEW YORK

Český útočník New York Rangers Jaromír Jágr pomohl ve čtvrtečním zápase NHL proti městskému rivalovi Islanders dvěma góly k definitivnímu potvrzení účasti Jezdců v play-off. „Hrál parádně a byl k nezastavení. Je vidět, že na sebe bere zodpovědnost a to je přesně to, co od lídra očekáváte,“ pochválil kapitána kouč Tom Renney na serveru Newsday.

Článek

Rangers jsou ve Východní konferenci na pátém místě s pětadevadesáti body a mohou se těšit na play-off. „Na začátku sezóny si neuvědomujete, že vám kouč říká, že každý zápas je velmi důležitý. To je vidět až na konci. Rozhoduje totiž jen pár bodů,“ ví šestatřicetiletý kladenský rodák.

Přestože Jágr dva zápasy před koncem základní části sezóny bodově nenaváže na předchozí ročníky, velkou měrou pomohl manhattanskému klubu k play-off. „Vždycky v sebe věřím, i když lidé pochybují, zda bych měl ještě NHL hrát. Jen se tomu prostě směji a tvrdě na sobě pracuji,“ komentoval častou kritiku Jágr.

„I když jsem dal dvě branky, nemyslím si, že hraji lépe než před třemi týdny,“ nechal se slyšet bývalý hráč Pittsburghu a Washingtonu. „Chci tím říct, že ke gólům potřebujete často také štěstí. Někdy nedáte gól, přestože hrajete úplně stejně, jako když se vám dařilo, a jste hned kritizován,“ vysvětlil. „A když branku dáte, tak jste najednou lepší hráč. Není to tak lehké dávat v NHL branky,“ přidal autor zatím osmašedesáti kanadských bodů v letošním ročníku zámořské soutěže.

„Někdy jsme měli dost štěstí,“ přiznal Jágr. „Třeba proti New Jersey jsme dali branky v posledních pěti minutách. Ty body byly velmi důležité, protože bez nich bychom o play-off nebojovali,“ vzpomněl český forvard na duel proti Devils, rivalovi z Atlantické divize.

Reklama