Hlavní obsah

Ovečkin získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL

NEW YORK

Ruský hokejový útočník Alexandr Ovečkin poprvé v kariéře převezme Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL. Dvaadvacetiletá opora Washingtonu nastřílela v 82 zápasech základní části 65 branek a před druhým Iljou Kovalčukem z Atlanty měla náskok třinácti tref.

Článek

Svou bilanci už nerozšíří ani třetí Jarome Iginla z Calgary, jenž má na kontě 50 tref. Může jej ještě atakovat čtvrtý Jevgenij Malkin (47 gólů), jehož Pittsburgh hraje v neděli na ledě Philadelphie. Ovečkin téměř jistě získá i Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče, protože má na kontě 112 bodů a druhý Malkin by jej mohl sesadit jen sedmibodovým představením.

Ovečkin se stal držitelem Maurice Richard Trophy s vůbec největším počtem vstřelených branek. Od roku 1999, kdy se začala cena udělovat, bylo dosud maximum 59 tref Pavla Bureho z Floridy ze sezóny 2000/01. Ovečkin celkově vstřelil nejvíce branek od roku 1996, kdy Mario Lemieux z Pittsburghu skóroval devětašedesátkrát. Historickým rekordem je 92 tref Wayna Gretzkého z Edmontonu z ročníku 1981/82.

Reklama

Související témata: