Hlavní obsah

Ottawa se v play-off zaměří na Crosbyho s Malkinem

OTTAWA/PITTSBURGH

Prvními zápasy začne v noci ze středu na čtvrtek play-off hokejové NHL a loňskou sérii zápasů si mimojiné zopakují Pittsburgh s Ottawou. Senátoři by rádi minimálně navázali na loňskou účast ve finále Stanley Cupu, ale Tučňáci z Pittsburghu dirigovaní Sidney Crosbym a Jevgenijem Malkinem chtějí odčinit loňský neúspěch. I proto se chce Ottawa zaměřit především na tyto dva útočné klenoty soupeře.

Článek

"Tři střední útočníci Pittsburghu jsou opravdu dobří, skvěle dokážou pokrýt puk. Crosby a Malkin jsou špička celé soutěže a můj obdiv má i Jordan Staal," upozorňuje trenér Ottawy Bryan Murray. "Dobře se na ně připravujeme, budeme pozorně sledovat jejich pozice na ledě a znepříjemníme jim jejich hru," vzkázal přes list Ottawa Sun.

Útočná esa Pittsburghu by měli mít speciálně na starost hlavně obránci Anton Volčenkov a Chris Phillips, především pak bude chtít celý tým vnutit soupeři hodně tvrdou hru. "V našem týmu máme dost hráčů, kteří tak hrají," připomíná útočník Chris Neil. Nicméně Ottawa bude v útoku určitě oslabena, chybět totiž budou zranění klíčoví útočníci Daniel Alfredsson a Mike Fisher.

I proto se zřejmě Murray domnívá, že Pittsburgh schválně prohrál poslední zápas základní části s Philadelphií, aby mohl hrát v play-off právě s Ottawou. Tím se ale jen postaral o větší vyhecování celé série. "Nikdy v kariéře jsem neobul brusle s úmyslem prohrát nějaký zápas," vzkázal mu okamžitě přes list Post-Gazzete veterán v dresu Pittsburghu Gary Roberts.

Další pikantností série je i to, že Pittsburgh loni v play-off prohrál právě s Ottawou jen v pěti zápasech a teď se mladí Tučňáci, jenž hráli před rokem play-off NHL poprvé, chystají na odplatu. "Máme teď jiný tým, doplnili nás hráči s velkými zkušenostmi. Navíc jsme se dokázali vyhrabat i z řady zranění," poukázal na připravenost svého týmu Sidney Crosby.

Reklama

Související témata: