Hlavní obsah

Další šance pro českého útočníka. Colorado povolalo Kauta

Hokejisté Colorada se musejí obejít jeden až dva týdny bez zraněného ofenzivního lídra Nathana MacKinnona, který v pondělním utkání na ledě Los Angeles utrpěl zranění v dolní části těla. Uvolněné místo na soupisce Avalanche zaujal český útočník Martin Kaut, jehož klub z Denveru povolal po šesti dnech zpět z celku Colorado Eagles z nižší AHL.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Český útočník Colorada Avalanche Martin Kaut slaví premiérový gól v NHL

Článek

MacKinnon odstoupil ze hry ve 35. minutě duelu na ledě Kings, kde Colorado prohrálo 1:3. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan je s 93 body za 35 branek a 58 asistencí z 69 zápasů pátým nejproduktivnějším hráčem sezony NHL.

Colorado má na marodce také útočníky Mikka Rantanena, Andrého Burakovského, Matta Calverta, Nazema Kadriho a Colina Wilsona, obránce Caleho Makara a brankáře Philippa Grubauera.

Dvacetiletý Kaut debutoval v NHL 19. února při domácí výhře nad New York Islanders 3:1 a sehrál během pobytu v prvním týmu osm utkání. Připsal si tři body za dvě branky a asistenci.

Avalanche si vybrali Kauta v roce 2018 v prvním kole draftu na 18. pozici. V této sezoně sehrál v AHL 34 utkání a připsal si 18 bodů (5+13).

Reklama

Související témata: