Hlavní obsah

Rangers znovu přehráli New Jersey, Gomez kamarády nešetřil

NEW YORK

V základní části NHL porazili hokejisté New York Rangers své rivaly z New Jersey v sedmi z osmi případů a na svoji úspěšnost navázali i v play-off. V prvním duelu čtvrtfinále Východní konference vyhráli na ledě Ďáblů 4:1, když na tři branky přihrál Scott Gomez. Ten přišel před sezónou do New Yorku právě z týmu soupeře, kde strávil předchozích sedm sezón.

Článek

"Mám tam spoustu kamarádů, ale tohle je play-off, tam už je úplně jedno, proti komu hrajete. Jak jste starší, tak už to tolik neprožíváte," naznačil Gomez listu New York Post, že zápas nebral nijak zvlášt emotivně. Při každém dotknutí puku si však musel vyslechnout bučení fanoušků v hale New Jersey.

Gomez nejprve přihrál na první branku Shanahanovi a pak se podílel i na vítězné brance Ryana Callahana, který ve třetí třetině zaskočil brankáře Martina Brodeura. Domácí gólman jen vyrazil střelu Callahana od pravého mantinelu před sebe a nedokázal zkrotit puk poskakující v brankovišti. Toho znovu využil Callahan, který mezitím objel branku, objevil se znovu před Brodeurem a volný kotouč dopravil za jeho záda.

"Snažil jsem se tam být co nejrychleji. Nestává se často, že by Brodeur takhle zaváhal, měl jsem kliku," smál se po zápase autor branky. "Callahan vystřelil a já se soustředil na Gomeze. Nevěděl jsem, že mě Callahan objíždí a najednou tam byl. Udělal jsem chybu a zaplatili jsme za ni," uznal Brodeur, který odchytal 154. zápas v play-off za sebou.

Lundqvistovi se proti Ďáblům daří

Henrik Lundqvist na druhé straně předvedl, že se mu proti New Jersey daří. V devíti vzájemných zápasech inkasoval dohromady jen deset branek. V první třetině měl štěstí, když Brylinova střela skončila na tyčce, ale ve druhé části se vyznamenal proti Patriku Eliášovi. Český útočník už střílel do odkryté branky, když puk na poslední chvíli zastavil Ludqvistův levý beton.

"Henrik byl skvělý," chválil svého gólmana kouč Rangers Tom Renney, ale krotí přehnaný optimismus. "Je to jen jeden zápas, je potřeba vyhrát čtyři," dodal k zápasu, do kterého nezasáhli čeští hráči Petr Průcha a Marek Malík. Oba hokejisté nebyli ani na střídačce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články