Hlavní obsah

Hašek krotí optimismus a soustředí se na další zápas

PRAHA

Hokejisté Detroitu vstoupili v NHL do čtvrtfinálové série play-off Západní konference vítězstvím 3:1 nad Nashvillem. Výhra se v Joe Louis Aréně nerodila lehce a přestože v první třetině měli více šancí Predátoři, do vedení šli po přihrávce Jiřího Hudlera domácí, trefil se Johan Franzén. Gólman Red Wings Dominik Hašek svůj tým podržel a připsal si devatenáct úspěšných zásahů.

Článek

Dohromady Hašek čelil dvaceti střelám, z nichž za jeho záda prošla jediná z hole Jordina Tootooa. „Je pochopitelně příjemné, že máme za sebou první výhru, ale musíme zvítězit ještě třikrát,“ uvědomuje si pardubický rodák. „Je to důležitý krok, ale musíme na to zapomenout a znovu se soustředit na další zápas,“ burcuje Hašek v rozhovoru pro deník The Detroit News.

Český gólman musel prokázat své umění zvláště v první třetině, kdy Predators zatlačili Detroit do defenzívy, ale byli to domácí, kteří šli do vedení. Na úvodní gól Johana Franzéna nahrával český forvard Jiří Hudler. „Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, abychom si připsali hned na úvod výhru a to se povedlo,“ řekl švédský útočník Henrik Zetterberg, jenž vsítil dva góly, z nichž druhý do prázdné brány pečetil výsledek 3:1.

Kouč Nashvillu Barry Trotz litoval, že jeho tým nehrál více agresivně v okolí brankoviště. „Měli jsem na Haška vytvořit větší tlak,“ posteskl si hostující trenér a pochválil svého brankáře. „Hodně toho polapal a držel naše šance stále vysoko,“ uvedl Trotz na adresu Dana Ellise, jenž pochytal sedmatřicet střel Deroitu.

„Věděli jsem, že to bude těžké utkání, protože mají výborného gólmana, a tak jsme museli být trpěliví a snažit se hrát naši hru ze zabezpečené obrany,“ řekl Zetterberg. „První vítězství v sérii je vždycky velmi těžké,“ oddechl si domácí kouč Mike Babcock a pokračoval. „Play-off je o tom, že musíte proměnit minimum šancí, které si vytvoříte a být trpělivý.“

Chelios nastoupil k 247. zápasu play-off

Jeden z klíčových kamenů obranného valu Detroitu je Nicklas Lidström. Švédský zadák nezůstal ve čtvrtek pozadu a připsal si asistenci u vítězného gólu svého krajana. „Klíčem je být trpělivý a nebýt z toho frustrovaný, že to nejde,“ řekl Lidström. „Musíte prostě pořád střílet a ono se něco stane,“ dodal s úsměvem.

Další zadák Rudých křídel Chris Chelios sice proti Predators nebodoval, ale nastoupil k 247. utkání v play-off. Šestačtyřicetiletý obránce tak vyrovnal v historických tabulkách gólmanskou legendu Colorada a Montrealu Patricka Roya. „Jsem na to pyšný,“ těšilo úctyhodné číslo Cheliose.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články