Hlavní obsah

Jágr: Nemůžeme si myslet, že už je konec, jsme teprve v polovině

NEW YORK/PRAHA

Lepší vstup do prvního kola play-off zámořské NHL si hokejisté New Yorku Rangers ani nemohli přát. Oba úvodní duely na ledě rivala z New Jersey vyhráli a série se tak stěhuje do Madison Square Garden za stavu 2:0 pro Jezdce. V pátečním utkání, které Rangers vyhráli 2:1, nasměroval svůj tým za vítězstvím kapitán Jaromír Jágr, který v 45. minutě otevřel skóre.

Článek

Pětatřicetiletý útočník v útočné třetině přebral přihrávku Michala Rozsívala, s kotoučem na holi obkroužil branku Devils a po rychlé otočce překvapil gólmana Martina Brodeura střelou k bližší tyči. „Nejdřív jsem myslel, že nahraju,“ poodhalil po skončení zápasu svou prvotní myšlenku Jágr. „Nakonec jsem zkusil vystřelit, protože nikdy nevíte, co se pak může stát. Puk může být zblokován nebo se někam odrazit,“ řekl.

Za dalších třiadvacet sekund navíc přidal druhý gól Sean Avery, domácím se už podařilo jen snížit, když střelu Patrika Eliáše těsně před Lundqvistem tečoval Madden. I přes vítězství ale nebyl Jágr příliš spokojen s výkonem mužstva v první třetině. „Spíše než hokej to byl tenisový zápas mezi Federerem a Roddickem. Nikde nebylo místo, nikdo nedal pořádnou nahrávku. Pak se to ale zlepšilo,“ pověděl český útočník zámořským novinářům.

<tbody><tr class="invert"><td><strong><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/128122-sykora-s-jagrem-golove-prispeli-k-vyhram-svych-muzstev.html">Souhrn pátečních zápasů NHL najdete ZDE:</a></strong></td></tr></tbody>

Nejproduktivnějšího českého hráče v historii NHL těší, že ofenzivní síla Jezdců je rozložena mezi všechny hráče. „Všechny naše čtyři lajny jsou schopné dát gól, což by měla být naše výhoda,“ je rád Jágr, který si ale zároveň uvědomuje, že na něm, jako na lídrovi mužstva, je odpovědnost přeci jen o něco větší. „Chci hrát to nejlepší, čeho jsem schopný. Chci být v play-off efektivní,“ vyhlašuje Jaromír Jágr.

Ačkoliv vedou Rangers po dvou venkovních zápasech 2:0 na zápasy, český útočník upozorňuje, že o postupujícím ještě zdaleka není rozhodnuto. „Nemůžeme si myslet, že už je konec. Jsme teprve v polovině. V NHL je spoustu mužstev, které umějí vyhrávat venku. My jsme to zlepšili, takže si budeme muset dát pozor i na New Jersey.“

Oproti pátečnímu zápasu navíc budou muset Jezdci podle Jágra zapracovat na zbytečných vyloučeních. „Musíme hrát chytře a být ještě o něco disciplinovanější.“ Přesto hraje hokejistům Rangers do karet fakt, že proti Ďáblům se jim v letošní sezóně mimořádně daří. Z dosavadních deseti zápasů prohráli jen jediný.

Reklama

Související témata: