Hlavní obsah

Hašek vychytal Detroitu výhru, Montrealu pomohl gólem Hamrlík

NEW YORK

Český gólman Dominik Hašek pomohl pětadvaceti úspěšnými zákroky k výhře Detroitu nad Nashvillem 4:2. Bod za asistenci si připsal jeho spoluhráč Jiří Hudler. Čeští hokejisté byli vidět i v utkání Montrealu s Bostonem. Domácí zvítězili 3:2 po prodloužení, když skóre nejprve otevřel Roman Hamrlík. Za Medvědy se gólově prosadil David Krejčí. Montreal i Detroit vedou již 2:0 na zápasy.

Článek

Skóre zápasu mezi Montrealem a Bostonem otevřel v devatenácté minutě obránce Canadiens Roman Hamrlík. Domácí tým ještě na začátku třetí třetiny vedl 2:0, pak se ale Medvědi zvedli. Gólem z padesáté minuty poslal zápas do prodloužení David Krejčí.

V něm se ale nakonec přeci jen radoval Montreal, v 63. minutě rozhodl po Plekancově příhře Kovaljov, který za celý zápas vyslal na brankáře Thomase sedm střel. Hvězdou duelu byl gólman Carey Price, který si připsal třicet sedm zásahů. Boston na Montreal neumí, v letošním ročníku s ním prohrál už podesáté. Premiérový duel v play-off si připsal český útočník Bostonu Vladimír Sobotka.

Východní konference - 2. zápas:
Montreal - Boston 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky: 19. Hamrlík, 22. S. Kosticyn, 63. Kovaljov (Plekanec) - 44. Schaefer, 50. Krejčí. Zásahy brankářů: Price 39/37 - Thomas 31/28. Diváci: 21 273. Stav série: 2:0.

Detroit vedl na začátku druhé třetiny už 2:0 a jakoby se uspokojil. Potrestán za to byl v dvacáté třetí minutě. Radulov nejprve po přihrávkách Erata a Židlického snížil, když se puk nečekaně odrazil před branku, zatímco byl Hašek za ní. Za pouhých jedenáct vteřin vyrovnal svým druhým gólem v sérii Tootoo.

Další branku už ale Hašek za svá zády nepustil. Detroit si okmažitě vyžádal oddechový čas, kterým Rudým křídlům pomohl. V 25.minutě vstřelil vítězný gól Draper, u něhož mu asistoval Hudler. Výhru 4:2 pak v poslední třetině zpečetil Holmström. Výkon Haška vyzdvihl i kouč Detroitu Mike Babcock. "Dom byl fantastický."

Chelios vytvořil rekord v odehraných zápasech v play-off

Historický rekord soutěže vytvořil obránce Detroitu Chris Chelios, který nastoupil ke svému 248. zápasu ve vyřazovacích bojích a předskočil tak legendárního brankáře Patricka Roye.

2:0 na zápasy vede i Dallas, ten ale pokaždé dokázal uspět na ledě soupeře - Anaheimu. Obhájcům Stanley Cupu tak reálně hrozí, že s letos s vyřazovacími boji rozloučí již po prvním kole. Po čtyřiceti minutách byl stav utkání nerozhodný 2:2, v třetím dějství ale Dallas přidal další tři branky a raduje se z výhry 5:2.

<tbody><tr class="invert"><td>Západní konference - 2. zápasy: </td></tr><tr class="highlight"><td>Detroit - Nashville 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) </td></tr><tr><td><strong>Branky:</strong> 3. McCarty, 21. Lidström, 25. Draper (<strong><em>Hudler</em></strong>), 51. Holmström - 23. Radulov (<strong><em>Erat, Židlický</em></strong>), 23. Tootoo. Zásahy brankářů: <strong><em>Hašek 27/25</em></strong> - Ellis 38/34.  Diváci: 20 066. <strong>Stav série: 2:0.</strong> </td></tr><tr class="highlight"><td>Anaheim - Dallas 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) </td></tr><tr><td><strong>Branky:</strong> 24. Selänne, 37. Moen - 7. Ribeiro, 22. Lehtinen, 46. Modano, 47. Richards, 55. Eriksson. Zásahy brankářů: Giguere 30/25 - Turco 22/20. Diváci: 17 181. <strong>Stav série: 0:2.</strong></td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: