Hlavní obsah

Hašek Predátory nezkrotil, Pittsburgh je blízko postupu

NEW YORK

Český brankář hokejistů Detroitu Dominik Hašek inkasoval ve třetím utkání play-off s Nashvillem čtyři góly a domácí Predátoři po konečném vítězství 5:3 snížili stav série na 1:2. Na dvě branky vítězů přihrávali Jan Hlaváč a Marek Židlický. Pittsburghu už schází pouze jedno vítězství k postupu do semifinále Východní konference, proti Ottawě vyhráli Tučňáci i třetí duel, tentokrát 4:1.

Článek

Začátek třetího utkání série v Nashvillu patřil Detroitu, především pak českému útočníkovi Jiřímu Hudlerovi. Nejprve už v deváté minutě hezkou přihrávkou uvolnil Drapera a při přesilové hře v polovině zápasu dorazil do branky vyraženou střelu Clearyho od modré, čímž zvýšil už na 2:0 pro hosty.

Jenže pak se začali do statistik zapisovat i čeští hráči ve službách Nashvillu. Marek Židlický se podílel na brance Radulova a Jan Hlaváč zaznamenal asistenci na vyrovnávácí brance Legwanda v závěru druhé třetiny. Oba dva pak byli uvedeni jako asistenti u gólu Ryana Sutera, kterým v 57. minutě domácí odpověděli na branku Dacjuka. Vítěznou trefu zápasu nakonec vstřelil Jason Arnott, který za pouhých devět vteřin překonal Haška dělovkou z pravého kruhu. Martin Erat už v poslední minutě upravil střelou do prázdné branky jen na konečných 5:3.

Ottawě nepomohl ani návrat Alfredssona

Už jen jedno vítězství schází Pittsburghu k vyřazení loňského finalisty Stanley Cupu z Ottawy. Nadšeně bojující Tučňáci vyhráli i třetí duel série hraný na kanadské půdě. Od začátku druhé třetiny sice prohrávali po gólu Foligna, ale už po čtyřech minutách vyrovnal Talbot. Nakonec vítěznou branku vstřelil už po dvanácti vteřinách třetí části Sidney Crosby, když přešel po levé straně přes obránce a prvním gólem v play-off překonal brankáře Gerbera.

Za další minutu šikovně tečoval Jordan Staal prudkou přihrávku Kennedyho před branku a Pittsburgh už vedl o dvě branky. Poslední hřebíček do rakve pak byla pro Senátory za dalších sedm minut branka Mariána Hossy. "Ty dva rychlé góly v úvodu třetí třetiny byly pro nás hodně těžké, uznal po zápase kapitán Ottawy Daniel Alfredsson, jenž se překvapivě objevil v sestavě týmu po nedávném poranění kolene.

Znovu prodloužení, podruhé vítězné pro Minnesotu

Velmi vyrovnané zápasy jsou zatím k vidění mezi Coloradem a Minnesotou, každý zatím končil 3:2 v prodloužení. První duel vyhrálo Colorado, nyní se podruhé za sebou radovali "Divočáci". Po dvou třetinách přitom domácí drželi hubené vedení 1:0, až v rozmezí čtyři minut v polovině třetí třetiny Minnesota skóre otočila. Pět minut před koncem ale poslal zápas do prodloužení Joe Sakic.

V něm si více příležitostí vytvořili hosté a zaslouženě nakonec také skórovali. V 72. minutě si až za branku Coloradu dojel pro puk Rolston, vybruslil s ním zpátky za kruhy, poslal jej na rozjetého Pierre-Marc Boucharda a ten svým gólem zblízka rozhodl o výhře a dostal zároveň Minnesotu do vedení v sérii.

Play-off NHL, 1. kolo:
Východní konference:
Ottawa - Pittsburgh 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Branky: 22. Foligno - 26. Talbot, 41. Crosby, 42. J. Staal, 49. Marián Hossa. Zásahy brankářů: Gerber 38/4 - Fleury 34/1.
Stav série: 0:3.
Západní konference:
Nashville - Detroit 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)
Branky: 33. Radulov (Židlický), 36. Legwand (Hlaváč), 57. Suter (Hlaváč, Židlický), 57. Arnott, 60. Erat - 9. Draper (Hudler), 30. Hudler, 41. Dacjuk. Zásahy brankářů: Ellis 26/3 - Dominik Hašek 28/4.
Stav série: 1:2.
Colorado - Minnesota 2:3 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 16. Brunette, 55. Sakic - 48. M. Koivu, 52. Rolston, 72. Bouchard. Zásahy brankářů: Theodore 39/3 - Bäckström 46/2.
Stav série: 1:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články