Hlavní obsah

Jágr: Udělali jsme obrovský krok k postupu, ale ještě není konec

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili ve středečním utkání play-off NHL proti New Jersey na 5:3 a ujali se v sérii vedení 3:1. V Madison Square Garden se Jezdci třikrát dostali do vedení, ale pokaždé našli Devils na vedoucí branku odpověď. Slova došla hostům až po trefě Marca Staala tři minuty před koncem utkání. „Bojuje se o každý centimetr ledu,“ řekl kapitán Rangers Jaromír Jágr.

Článek

„Nemyslel jsem, že z toho padne branka, jen jsem chtěl puk napálit na bránu. Viděl jsem, jak prošel puk skrz Brodeurovy betony a slyšel jsem, jak se odrazil od síťky. Je to úžasný pocit, jak vtáhnete fanoušky do zápasu,“ řekl Marc Staal pro server Newsday.

„Ještě není konec, to je jisté,“ mírnil optimismus kapitán manhattanského klubu Jaromír Jágr, jenž si připsal asistenci u druhého gólu Martina Straky. „Ale je to jeden z obrovských kroků k tomu, abychom postoupili dále,“ přidal kladenský rodák. „Čekal jsem, že to vzdají, ale stále se vraceli do zápasu. Nikdo nedá nikomu nic zadarmo."

Ve třetí části však již na branku Marca Staala, jemuž přihrával Straka, odpovědět nedokázali. „Pro naše sebevědomí je skvělé, že dokážeme vyhrát takové zápasy,“ pochvaloval si brankář Henrik Lundqvist, jenž dvakrát inkasoval z hole Patrika Eliáše. Rozhodující branka však padla po nedorozumění právě mezi českým útočníkem z New Jersey a jeho spoluhráčem z obrany Colinem Whitem, s nímž se nedomluvil na vyhození puku ze třetiny.

Eliáš nevyhodil puk a Staal propálil Brodeura

„Nechápu, jak se to mohlo stát,“ litoval Eliáš. „Měl jsem dost místa i času, puk jsem měl na hokejce. Je to podruhé, co se něco podobného v sérii stalo. Blbá chyba ve špatný čas,“ sypal si popel na hlavu dvaatřicetiletý rodák z Třebíče. „V play-off se mladí kluci chtějí ukázat,“ pochválil naopak Staala v rozhovoru pro Daily News útočník Rangers Gomez, který nejprve otevřel skóre a v závěru upravil do prázdné branky na 5:3.

Mladý forvard propálil Martina Brodeura v brance Devils střelou od modré. „Rozhodně nehraje jako by mu bylo jednadvacet, je skvělý, ale všichni naši mladí hráči hrají parádně,“ těšilo Gomeze, že nemuseli Jezdci hrát prodloužení. "Nevím, jak bychom to zvládli v nastaveném čase, určitě by byli na koni," oddechl si Jágr.

Reklama

Související témata: