Hlavní obsah

Sobotka s Krejčím přispěli k výhře Bostonu, Colorado slaví postup

Hokejisté Bostonu porazili v sobotním utkání play off NHL Montreal 5:4, srovnali stav série prvního kola z 1:3 na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas. K vítězství Bruins přispěl svým třetím gólem v sérii český útočník Vladimír Sobotka, na dvě branky přihrál jeho spoluhráč David Krejčí. Sedmé utkání se hraje v pondělí.

Článek

V dresu Canadiens překonal domácího brankáře v osmaadvacáté minutě Tomáš Plekanec, avšak to bylo na dlouhou dobu ze strany hostujícího celku vše. Deset minut před koncem zápasu poslal Montreal do vedení Bouillon, ale Medvědi za dvě minuty kontrovali brankou Lucice a otočili vývoj zásluhou Kessela.

Hosté dokázali opět srovnat. Necelé čtyři minuty před koncem dvacetiminutovky rozvlnil síťku za Thomasem útočník Higgins, ovšem na branku Marco Sturma již Montreal odpověď nenašel. "Bojujeme stále znovu a znovu a je před námi ještě hodně práce," upozornil po zápase brankář Bruins Tim Thomas.

Východní konference 6. zápas:
Boston - Montreal 5:4 (0:1, 1:1, 4:2)
Branky: 22. a 56. Kessel (na druhou Krejčí), 44. Sobotka, 53. Lucic, 58. Sturm (Krejčí) - 10. a 56. Higgins, 28. Plekanec, 51. Bouillon. Zásahy brankářů: Thomas 35/4 - Price 36/5. Diváci: 17.565. Stav série: 3:3. Hvězdy utkání: Kessel, Sturm (BOS), Koivu (MTL).

V Západní konferenci slaví postup do druhého kola Colorado, které zdolalo Minnesotu 2:1 a sérii získalo v poměru 4:2 na zápasy. Čtvrtou výhru Lavin zařídil ve třiatřicáté minutě Ryan Smyth.

"Jsem velmi hrdý na to, jak hráli moji spoluhráči v obraně,"pochvaloval si gólman Avalanche Jose Théodore, jenž přispěl čtyřiatřiceti úspěšnými zákroky. Gólman Colorada se tak výrazně podílel na postupu, zvláště v pátém klání svůj tým velmi podržel. "V Minnesotě byl klíčem k našemu vítězství," připomněl domácí kouč Joel Quenneville.

Západní konference - 6. zápas:
Colorado - Minnesota 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 9. Guite, 33. R. Smyth - 21. Voros. Zásahy brankářů: Theodore 35//1 - Backström 30/2. Diváci: 18.007. Konečný stav série: 4:2. Hvězdy utkání: Theodore, Smith, Foote (všichni COL).

Reklama

Související témata: