Hlavní obsah

Sobotka splácí důvěru kouče Bostonu góly v play-off

BOSTON

Když trenér Bostonu Claude Julien nepostavil do prvního utkání play-off NHL proti Montrealu útočníka Vladimíra Sobotku, dalo se jeho rozhodnutí pochopit. Od druhého duelu však český forvard nastoupil a důvěru trenéra splácí dvacetiletý Čech vrchovatě. V sobotu vsítil svou druhou branku ve vyřazovacích bojích a pomohl Bruins k prodloužení série s Canadiens.

Článek

„Bylo to těžké, ale chápal jsem ho, protože jsem mladý,“ uvedl Sobotka pro Boston Herald k svému nenasazení do úvodního utkání proti Montrealu. První měření sil však Medvědům nevyšlo a prohráli v Montrealu na ledě Bell Center 1:4. „Myslel jsem, že budu hrát, ale řekl mi ´Buď připraven´ a já řekl ´Ok, budu´,“ přiblížil český útočník rozhovor s trenérem.

PLAY-OFF NHL NA SPORT.CZ
Shrnutí sobotních zápasů ZDE

Do druhého klání již Sobotka naskočil a na ledě strávil necelých deset minut. Přestože Boston prohrál i podruhé, svým výkonem si český útočník řekl o další nominaci. „Je to moje první play-off a bylo to pro mne těžké,“ svěřil se třebíčský rodák, jenž nasbíral v základní části sezóny sedm kanadských bodů za jeden gól a šest asistencí.

Třetí zápas Bruins vyhráli a snížili stav série. A přestože si Sobotka připsal do statistik jeden minusový bod, trenér Julien mu dal důvěru i do dalších zápasů. V pátém utkání byli Bruins na pokraji vyřazení, ale zápas zvládli a mladý centr vsítil svou první branku ve vyřazovacích bojích NHL.

V sobotu v Banknorth Garden český útočník nastoupil opět a tentokrát se podílel spolu s krajanem Davidem Krejčím na domácí výhře 5:4. „Byl jsem velice motivovaný na další utkání,“ přiznal Sobotka, jenž srovnával na začátku třetího dějství na 2:2. „ Bylo to se štěstím, ale gól byl hodně důležitý,“ dodal ke své bekhendové trefě. O vítězi série tak rozhodne až sedmý zápas v Montrealu.

Reklama

Související témata: