Hlavní obsah

Hudler se brankou podílel na postupu Detroitu přes Nashville

DETROIT

Hokejista Jiří Hudler vsítil v šestém utkání play-off NHL na ledě Nashvillu druhou branku Detroitu a pomohl k výhře 3:0. Nejlepší mužstvo po základní části tak získalo čtvrtou výhru a postoupilo do dalších bojů o Stanley Cup. Rudá křídla vyhrála celou sérii v poměru 4:2. V brance hostí úspěšně zastoupil Dominika Haška gólman Chris Osgood, který zlikvidoval všech dvacet střeleckých pokusů Predators.

Článek

Detroit přestřílel v Sommet Center v Nashvillu domácí mužstvo vysoko 43:20, ale branku dal až necelých šest minut před koncem druhé třetiny střelou ze středního pásma zadák Niklas Lidström.

Podruhé překonala Rudá křídla obranu Predátorů ve čtvrté minutě třetího dějství. Trefil se Jiří Hudler ranou z mezikruží a získal tak pro svůj tým potřebný klid. Definitivní jistotu postupu do dalších vyřazovacích bojů zpečetil pět sekund před koncem zápasu Brian Rafalski do prázdné klece.

V brance hostí nenastoupil Dominik Hašek, ale nahradil ho Chris Osgood, jenž čelil dvaceti střelám Predators a pětatřicetiletý gólman nepustil za svá záda ani jednu.

Postup slaví Dallas, vyřadil obhájce Stanley Cupu

Z postupu do semifinále konference se raduje také Dallas, který porazil obhájce titulu z Anaheimu 4:2 na zápasy. Rozhodla o tom nedělní výhra Hvězd 4:1, pod kterou se podepasal dvěma kanadskými body za gól a přihrávku Mike Modano.

Až sedmý zápas rozhodne o postupujícím ze série mezi San Jose a Calgary. Plameny zvítězily v domácím prostředí na stadiónu Pengrowth Saddledome 2:0 a vynutily si tak rozuhodující klání na ledě Sharks. Žraloci nedokázali překonat Mikku Kiprusoffa, jenž zlikvidoval všech jednadvacet střel.

"Všichni jsem velmi odhodlaní, protože jsme věřili, že najdeme cestu k vítězství a dokážeme sérii prodloužit až do sedmého utkání," potěšilo kapitána Plamenů Jarome Iginlu.

Západní konference, 6. utkání
Nashville - Detroit 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 24. Lidström (Zetterberg), 44. Hudler (Helm), 60. Rafalski. Konečný stav série: 2:4. Zásahy brankářů: Ellis 42/2 - Osgood 20/0. Hvězdy utkání: Lidström (DET), Ellis, Legwand (oba NSH).
Calgary - San Jose 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 12. Nolan, 40. Langkow. Diváci: 19 289. Stav série: 3:3. Zásahy brankářů: Kiprusoff 21/0 - Nabokov 25/2. Hvězdy utkání: Kiprusoff, Langkow, Legehr (všichni CGY).
Dallas - Anaheim 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Branky: 42. Robidas, 43. Barnes, 58. Eriksson, 60. Modano - 23. Perry. Zásahy brankářů: Turco 18/1 - Giguere 25/3. Diváci: 18 532. Konečný stav série: 4:2. Hvězdy utkání: Robidas, Morrow, Barnes (všichni DAL).

Reklama

Související témata: