Hlavní obsah

Detroit slaví postup, kouče Babcocka potěšila Hudlerova formace

NASHVILLE/PRAHA

Hokejisté Detroitu se probojovali do dalších bojů o Stanley Cup, když ve čtvrtfinále Západní konference NHL porazili Nashville 4:2 na zápasy. Rudá křídla rozhodla o svém postupu výhrou 3:0 na ledě Predátorů a gólem přispěl útočník Jiří Hudler. „Celá formace hrála výborně a Osgood byl také vynikající,“ pochvaloval si po utkání trenér Mike Babcock.

Článek

„Chytal velmi uvolněně a bylo vidět, že má potřebné sebevědomí,“ pochválil pro The Detroit News gólmana Osgooda obránce Niklas Lidström, jenž ve druhé třetině překvapil gólmana Nashvillu Dana Ellise dalekonosnou střelou za půlkou kluziště a otevřel skóre zápasu. „Prvních deset minut měli velké šance a celkem nás přehrávali,“ přiznal švédský zadák. „Ozzie se ukázal ve výborném světle, když dokázal zlikvidovat také jejich dorážky,“ všiml si sedmatřicetiletý bek.

Osgood se o víkendu nechal slyšet, že svůj přístup k tréninku měnit nebude, ani kdyby věděl, že naskočí místo Haška. „Budu na trénincích hodně makat, abych byl připraven okamžitě naskočit, ale příliš na to nemyslím,“ uvedl. „Byl připravený a chytal jistě,“ vysekl poklonu kouč Babcock. „Ozzie byl neuvěřitelný,“ dodal Kris Draper pro server Mlive.

V utkání skóroval na začátku třetí dvacetiminutovky Jiří Hudler a svým druhým gólem se dotáhnul na čelo týmového bodování, kterému vévodí Pavel Dacjuk (3+2) a Niklas Kronwall (0+5).  Olomoucký rodák přidal v play-off ke svým brankám zatím tři asistence. „Huds (Hudler) má velmi soutěživou povahu,“ ví trenér Red Wings.

V první části byla Hudlerova formace nejlepší zbraní

„Hudler s McCarthym mají neuvěřitelný cit pro hru a Helm je zase velmi rychlý,“ pochválil celou formaci. „Jsou vynikající a v první třetině byli naší nejlepší zbraní. Ve druhé třetině také dali báječný gól,“ připomenul Hudlerovu střelu z první, na níž mu do jízdy skvěle přihrál právě Darren Helm.

Rudá křídla tak budou sledovat poslední sérii mezi Calgary a San Jose, jejíž vítěze určí sedmý zápas na ledě Sharks. Pokud by Plameny v HP Pavillion v Kalifornii vyhrály, pak by se staly soupeřem právě Red Wings. Pokud domácí duel Žraloci zvládnou, tak se Detroit poměří v semifinále Západní konference s Coloradem.

Reklama

Související témata: