Hlavní obsah

Jágr věří, že Rangers mohou v NHL porazit každého

NEW YORK/PRAHA

Hokejisté New Yorku Rangers si užívají volna, zatímco dvě série play-off Východní konference mohou v pondělí rozhodnout o dalším soupeři Jezdců. Mezi nejžhavější kandidáty patří Pittsburgh, ale síly mohou svěřenci Toma Renneyho změřit také s Philadelphií, Montrealem či Washingtonem. „Asi na nás vyjdou Penguins,“ řekl nepříliš nadšeně Jágr pro server Newsday.

Článek

„V každém utkání hraji o své bytí v NHL, každý zápas mně dává šanci a mám ještě minimálně čtyři životy,“ řekl Jágr s úsměvem ke svému případnému odchodu ze zámořské ligy pro server Newsday. Není tajemstvím, že o českého útočníka se zajímá ruský Avangard Omsk a hráči končí po sezóně smlouva. Automaticky prodloužena by byla v případě, že by získal trofej pro nejužitečnějšího hráče play-off - Conn Smythe Trophy.

Souboj s Tučňáky by byl pro českého forvarda pikantní tím, že v týmu z Pensylvánie působil jedenáct sezón od ročníku 1990-91, kdy naskočil do zámořské ligy. S Penguins vyhrál dva prsteny pro držitele Stanley Cupu, poté byl vyměněn do Washington a New Yorku. „Nehrál jsem tam už pěkně dlouho,“ podotknul Jágr.

Proti Penguins by se hrálo Jágrovi špatně 

Fanoušci Pittsburghu na českého útočníka po přestupu do Capitals zanevřeli a kapitán Jezdců si toho je vědom. „Pokaždé když se dotknu puku, tak hučí. Pro nás to není lehké tam hrát,“ připustil k atmosféře v Mellon Arena. „Mají velmi dobrý ofenzivní tým a museli bychom hrát velmi zodpovědně zezadu,“ zamyslel se k možnému soupeři pro semifinále Východní konference.

„Nechci říkat, co bude a koukat příliš dopředu, protože ještě není jisté, proti komu budeme hrát,“ řekl Jágr serveru The Star Ledger. „Máme tři vyrovnané formace, které dokáží dávat branky a čtyři lajny, které můžou hrát a porazit kohokoliv. Nemyslím, že tohle může říct hodně týmů,“ uvedl kapitán Rangers.

Jezdci si v prvním kole poradili hladce 4:1 na zápasy s New Jersey. Ďáblové nevyužili lepšího postavení po základní části, když začínali sérii na svém ledě. Jersey vyhrálo pouze třetí zápas v Madison Square Garden. „Pokud se nám vyhnou zranění a každý bude hrát své maximum, tak můžeme porazit každého,“ burcuje Jágr.

Sérii s Devils odehrál na padesát procent

Sedmatřicetiletý forvard nasbíral osm kanadských bodů za dva góly a šest asistencí. V bodování v play-off tak patří českému útočníkovi dělené druhé místo. „Hrál jsem na padesát procent,“ ušklíbl se kladenský rodák ke svému výkonu proti Devils. „Prostě jen to, co jsem musel, protože jsem nechtěl vyplýtvat všechnu energii hned v prvním kole,“ prozradil.

Kouč Rangers Tom Renney chystá svůj tým na další vyřazovací boje a rád by nabral potřebnou koncentraci po dnech volna. „Potřebujeme několik kvalitních tréninků a zapracovat na detailech,“ řekl Renney. „Myslím, že hráči se cítí po postupu velmi dobře. Loňský tým jsem měl skutečně rád, ale věřím, že ten letošní může dojít dál,“ doufá trenér v lepší umístění.

Reklama