Hlavní obsah

Jágra porážka hodně bolí, podle Sýkory ukázal Pittsburgh svou sílu

PITTSBURGH/PRAHA

Když v úvodu druhé třetiny zvyšoval útočník New Yorku Rangers Sean Avery už na 3:0, zdálo se, že Pittsburgh v prvním zápase druhého kola play-off na svém ledě prohraje. Tučňáci se ale nevzdali, Henrika Lundqvista překonali hned pětkrát a slaví první vítězství. „Když vedete 3:0, svádí to k dojmu, že už je to hotové,“ přiznal po utkání forvard Jezdců Scott Gomez.

Článek

Hosté měli v první polovině zápasu navrch, což se projevilo i na průběžném skóre. První rána ale pro ně přišla v devětadvacáté minutě, když Jarkko Ruutu a Pascal Dupuis během pouhých čtrnácti vteřin snížili na rozdíl jediného gólu. Podobná situace se navíc opakovala i v 45. minutě. Góly Mariána Hossy a Petra Sýkory od sebe dělilo dvacet sekund. Pittsburgh se tak poprvé v zápase dostal do vedení.

„Žádný zápas pro nás není ztracený. Měli jsme sílu vstřelit spoustu gólů. Vůbec nezáleží na tom, jestli prohráváme o jeden, dva nebo tři góly,“ pochvaloval si sílu svého týmu Sýkora. Vítězný gól si připsal v předposlední minutě Jevgenij Malkin, který při Strakově vyloučení chytře tečoval Crosbyho střelu od modré. „Viděl jsem, že ta střela šla vedle. Odrazila se ale od Malkinovy nohy a prošla do branky,“ kroutil hlavou gólman Rangers Henrik Lundqvist.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/128807-hokejiste-rangers-i-pres-trigolovy-naskok-na-vyhru-nedosahli.html"><strong>Více o pátečních zápasech NHL najdete zde.</strong></a></td></tr></tbody>

Jezdci v posledních vteřinách duelu zaveleli k mohutnému náporu, kýžené páté branky se ale nedočkali. Přestože k ní byli velmi blízko. Deset vteřin před vypršením základní hrací doby se při hře bez brankáře dostal až před Fleuryho Jágr, jeho střela ale skončila na levé tyči. Před dorážejícím Strakou pak obrana na poslední chvíli odehrála puk do bezpečí. „Tahle porážka hodně bolí. Myslel jsem si, že už to nepustíme. Druhý zápas bude ještě těžší, ale musíme ho nějak zvládnout,“ prohlásil Jaromír Jágr.

Martin Straka se po utkání shodl s Lundqvistem na tom, že Rangers musejí na páteční prohru rychle zapomenout. „Víme, že je to jen jedno vítězství ze čtyř,“ řekl švédský gólman. I přes nezdar našel Straka na hře svého týmu pozitiva. „Dobré je, že jsme dali čtyři góly. První polovinu zápasu jsme odehráli dobře,“ potěšilo plzeňského rodáka.

Reklama

Související témata: