Hlavní obsah

Franzénův hattrick zajistil Detroitu druhou výhru, Philadelphia srovnala

NEW YORK

Hokejisté Detroitu zvládli i druhý domácí duel proti Coloradu, když zvítězili jednoznačně 5:1, a ve druhém kole play-off vedou nad svým soupeřem 2:0 na zápasy. Na sobotní výhře se jednou asistencí podílel i Jiří Hudler. V brance dostal místo Dominika Haška znovu přednost Chris Osgood. Ve Východní konferenci je naopak série srovnaná. Philadelphia vyhrála v Montrealu 4:2, gólovou nahrávkou se na tom podílel Václav Prospal.

Článek

Letci vstoupili do utkání dobře, již po necelých deseti minutách vedli 2:0. Montrealu se sice ještě před odchodem do šaten podařilo snížit, dvoubrankový náskok ale vrátil hostům ve druhé třetině po Prospalově přihrávce Briere.  Právě Briere je s dvanácti kanadskými body nejproduktivnějśím hráčem letošního Stanley Cupu.

V úvodu třetí dvacetiminutovky vstřelili domácí druhý gól a tlačili se za vyrovnáním. K němu jim nakonec nepomohlo ani šestatřicet střeleckých pokusů. Gólman Flyers Martin Biron nestačil jen na dva z nich a byl vyhlášen první hvězdou utkání. V 58. minutě uzavřel na konečných 4:2 pro hosty svým druhým gólem Umberger.

Montreal - Philadelphia 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: 17. S. Koivu, 42. A. Markov - 6. a 58. Umberger, 9. J. Carter, 34. Briere (Prospal). Zásahy brankářů:  Price 23/19 - Biron 36/34. Diváci: 21 273. Hvězdy utkání: S. Koivu - Biron, Umberger.
Stav série: 1:1.

Detroit byl před startem série s Coloradem favoritem a po dvou domácích zápasech svou roli potvrzuje. V druhém utkání se mohla Rudá Křídla spolehnout na Johana Franzéna. Švédský útočník dosáhl svého prvního hattricku v NHL, své tři góly rovnoměrně rozložil do všech třetin. V polovině zápasu se pro Colorado schylovalo k debaklu. V jednatřicáté minutě totiž domácí vedli už 4:0, gólman José Theodore pustil z dvaceti pokusů čtyři góly a prchl na střídačku.

V brance jej nahradil Slovák Peter Budaj, kterého překonal již jen gólem v oslabení Franzén. Svých předchozích dvou tref naopak švédský útočník dosáhl v početní výhodě. Spolehlivý výkon předvedl gólman Detroitu Chris Osgood, který pochytal devatenáct střel. Návrat Dominika Haška se tak při současné Osgoodově formě nejspíš odkládá. Kanadský gólman v letošních vyřazovacích bojích nastoupil ke svému čtvrtému utkání a pokaždé odcházel jako vítěz.

Colorado se muselo obejít bez několika svých hráčů. Nejvíce byla znát absence Petera Forsberga, který má problémy s tříslem. Poprvé v letošním play-off tak kouč Quennevill využil služeb Jaroslava Hlinky. Bod za asistenci si v dresu vítězů připsal Jiří Hudler. V osmi zápasech play-off zaznamenal již svůj sedmý kanadský bod.

Detroit - Colorado 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky: 5., 25. a 49. Franzén (na druhou Hudler), 26. Filppula, 31. Zetterberg - 43. Laperriere. Zásahy brankářů: Osgood 20/19 - Theodore 20/16, Budaj 20/19.  Diváci: 20 066. Hvězdy utkání:  Franzen, Kronwall, Zetterberg.
Stav série: 2:0.

Reklama