Hlavní obsah

Rangers ztratili v Pittsburghu také druhý duel, podruhé padlo i San Jose

PITTSBURGH

Hokejisté New Yorku Rangers nestačili ve druhém utkání semifinále play-off Východní konference NHL na Pittsburgh a v sérii prohrávají již 0:2. Stejným poměrem je domácí Penguins zdolali také v neděli. Domácí gólman Marc-Andre Fleury vychytal všech 26 střeleckých pokusů Rangers a stal se první hvězdou zápasu. Druhé utkání nezvládli také Sharks, kteří znovu nestačili na Dallas a prohráli 2:5.

Článek

Opatrné utkání zvrátil na stranu Tučňáků ve 34. minutě Jordan Staal přesilovkovou trefou před brankovištěm. Rangers měli možnost v závěru zápasu srovnat, když hráli dvě početní výhody, ale domácí tlaku Jezdců odolali. Do prázdné branky pečetil výhru sedmnáct sekund před koncem Adam Hall.

"Malkin je vynikající nahrávač," pochvaloval si autor první branky Jordan Staal. "A jsem potěšen, že jsem to zakončil přesně," přidal devatenáctiletý hrdina zápasu. Série se nyní přesouvá na Manhattan, kde se Rangers pokusí sérii srovnat. Třetí utkání je na programu v úterý a čtvrtý duel ve čtvrtek.

Východní konference - 2. zápas:
Pittsburgh - New York Rangers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. J. Staal, 60. A. Hall. Zásahy brankářů: Fleury 26/0 - Lundqvist 31/1. Diváci: 17 132. Stav série: 2:0. Hvězdy utkání: Fleury, Staal (oba PIT), Lundqvist (NYR).

Východní konferencefoto: Sport.cz

Dallas rozhodl v poslední třetině 

Žraloci vstoupili do utkání aktivně a po jedenácti minutách vedli. V přesilové hře se trefil Joe Pavelski. Ve druhé části dokonce zvyšoval na 2:1 pro domácí Milan Michálek, ale ani to domácím nestačilo. Dallas čtyřmi góly v poslední dvacetiminuotvce rozhodl o výhře a ujal se v sérii vedení 2:0. Série se nyní přesouvá do Texasu, kde mohou Stars teoreticky rozhodnout o postupu do finále Západní konference.

"Poslední třetina byla úžásná," rozplýval se útočník Dallasu Mike Modano, jenž v letošní sezóně zaznamenal svů šestý góly v šesti zápasech proti Žralokům. "Nyní je to na nás, abychom to doma potvrdili," přidal. Stars se nedostali do finále konference od roku 2000 a jsou tak velmi blízko tuto bilanci překonat.

Západní konference - 2. zápas:
San Jose - Dallas 2:5 (1:1, 1:0, 0:4)
Branky: 11. Pavelski, 35. M. Michálek - 54. a 59. Hagman, 16. Ribeiro, 41. B. Richards, 44. Modano. Zásahy brankářů: Nabokov 25/4 - Turco 31/2. Diváci: 17 496. Stav série: 0:2. Hvězdy utkání: Hagman, Morrow, Turco (všichni DAL).

Západní konferencefoto: Sport.cz

Reklama

Související témata: