Hlavní obsah

Plekancův gól Montrealu k výhře nepomohl

FILADELFIE

Hokejisté Philadelphie zvítězili v třetím utkání druhého kola Stanley Cupu nad Montrealem 3:2 a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy. Canadiens nebyl nic platný ani gól českého útočníka Tomáše Plekance, který si připsal druhou trefu v play-off.

Článek

Flyers vedli po dvou třetinách už 3:0, nakonec se však museli o výhru strachovat až do konce. V 46. minutě byl totiž za naražení na mantinel vyloučen na pět minut a do konce utkání obránce Derian Hatcher a Canadiens v dlouhé přesilovce vstřelili dva góly. Vyrovnat už ale nedokázali.

"Byla ve mně malá dušička. Sledovat posledních patnáct minut jen z šatny v televizi, to byla muka. Psychicky jsem z toho úplně zničený," přiznal Hatcher, jenž u hrazení srazil obránce soupeře Francise Boulliona a způsobil mu tržnou ránu na pravém oku. Pětiminutovou přesilovou hru nejprve využil po dvou minutách Plekanec, za další minutu se trefil Saku Koivu.

Canadiens si pak vytvořili drtivý nápor, což dokládá i poměr střel v třetí třetině 2:17 (celkově 14:34), Martina Birona v brance Philadelphie ale potřetí už nepřekonali. "Marty chytal senzačně. V téhle sérii je to jednoznačně náš nejlepší hráč," pochválil gólmana trenér John Stevens.

Naopak Bironův protějšek Carey Price poprvé v play-off střídal. V druhé třetině totiž z šesti střel třikrát inkasoval a po přestávce se mezi tyče postavil slovenský brankář Jaroslav Halák. Moc práce však neměl, připsal si jen dva zákroky. A ve čtvrtém utkání se znovu postaví do branky Price. "Carey v minulosti už dokázal, že se dokáže rychle oklepat. Vím, že zase bude naší oporou," podpořil týmovou jedničku trenér Guy Carbonneau.

Další zápas se hraje ve středu znovu na ledě Philadelphie, kde fanoušci vytvořili pro soupeře nepřátelské prostředí. Už před pondělním zápasem bučeli při zpěvu kanadské hymny a skandovali "USA! USA!" "Prohráváme 1:2, teď se ukáže, jak na tom doopravdy jsme," prohlásil lídr Canadiens Saku Koivu. "Nehráli jsme dnes tak dobře jako v minulém utkání, ale je pozitivní, že si dokážeme vytvořit šance a dát góly. Na druhou stranu, když přestřílíte soupeře takovým rozdílem, doufáte ve vítězství," dodal Koivu.

Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Montreal 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)
Branky: 28. Upshall, 36. M. Richards, 39. Umberger - 48. Plekanec, 49. S. Koivu. Zásahy brankářů: Biron 34/32 - Price 12/9, Halák 2/2. Diváci: 19 849. Hvězdy utkání: Umberger, Koivu, Biron. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: