Hlavní obsah

V Omsku už prý s Jágrem pro příští sezónu počítají

MOSKVA

Jaromír Jágr sice momentálně bojuje za New York Rangers v play-off NHL, ale na začátku příští sezóny jej údajně čeští fanoušci při začátku NHL v Praze ve stejném dresu neuvidí. Podle nejmenovaného hráče z ruského týmu Avangard Omsk, bude Jágr hrát další ročník právě za omské Jestřáby, kde už působil během výluky NHL v sezóně 2004/05. Spekulace o Jágrově odchodu na Sibiř tak opět ožívají.

Článek

"Samozřejmě, že to není oficiální, ale podle mých informací už je blízko podepsání smlouvy. Podrobnosti my jako hráči samozřejmě neznáme, ale bylo nám dáno na srozuměnou, že v příští sezóně s námi bude Jágr v jednom týmu," řekl ruskému listu Rosijskaja gazeta hokejista Omsku, který si nepřál být jmenován.

Oficiálně má prý být příchod Jágra oznámen krátce poté, co Rangers vypadnou z letošního play-off. Momentálně prohrávají v semifinále Východní konference s Pittsburghem 0:2 na zápasy. Jágr se už se zástupci Omsku setkal v závěru základní části NHL, ale debaty o možném návratu do ruské ligy nechtěl komentovat. "Se zástupci Omsku jsem v kontaktu od doby, kdy jsem tam působil. To není nic nového," řekl Jágr na konci března.

Šestatřicetiletý kladenský rodák před třemi lety pomohl Omsku vyhrát turnaj evropských mistrů Super Six a nikdy se netajil tím, jak mu klub i samotné město přirostlo k srdci. Generální manažer Omsku Anatolij Bardin se od té doby s Jágrem několikrát setkal, klub se ale prozatím nechce k jeho možnému angažování vyjadřovat.

Jágrovi v létě končí smlouva s Rangers. V základní části NHL nesplnil podmínky pro uplatnění opce, když nenasbíral 84 kanadských bodů. Automatické prodloužení kontraktu, který mu letos vynese 8,4 miliónu dolarů, si může zajistit, pokud se stane nejužitečnějším hráčem play-off. Jinak bude nejproduktivnější Evropan v historii NHL po sezóně volným hráčem.

Omsk už získal pro příští sezónu Jakuba Klepiše z mistrovské Slavie, do roku 2010 má v klubu smlouvu také další útočník Pavel Rosa. A o rok odložil svůj odchod do zámoří jeden z největších ruských talentů, devatenáctiletý Alexej Čerepanov.

Reklama

Související témata: