Hlavní obsah

Jágr věří, že Rangers změní historii a zvrátí sérii

NEW YORK

Ani domácí prostředí Madison Square Garden v New Yorku nepomohlo družině kolem kapitána Jaromíra Jágra. Rangers nestačili na Pittsburgh i potřetí, v úterý prohráli 3:5 a v sérii prohrávají 0:3 na zápasy. Visí tak nad nimi reálná hrozba vyřazení. "Mohl by to být můj poslední zápas, tak proč ho neudělat něčím zvláštní,“ řekl Jaromír Jágr CBC.

Článek

„Je to hodně špatný, ale máme šanci změnit historii,“ zahrával si Jágr s myšlenkou obratu série na 4:3. Český forvard si v úterý připsal gól a přihrávku a stal se třetí hvězdou utkání. Na potřebné vítězství to však nestačilo. „Mám z téhle série velmi zvláštní pocity,“ uvedl olympijský vítěz z Nagana. „Ještě není konec. Nevím, kolik lidí mně věří, ale uvidíme,“ neztrácí Jágr víru v zázrak.

Stav 0:3 se v historii podařilo otočit pouze basebalistům Bostonu, kteří v roce 2004 nedovolili New Yorku Yankees získat klíčovou čtvrtou výhru. „Opravdu věřím, že můžeme sérii zvrátit,“ připomněl Jágr pro Newsday. „Jágr byl dnes večer nejlepším hráčem na ledě,“ vysekl Jágrovi poklonu trenér Rangers Tom Renney na serveru Daily News.

Již ve čtvrtek by se v případě vyřazení mohl Jágr teoreticky rozloučit s dresem Jezdců. „Mohl by to být můj poslední zápas,“ potvrdil šestatřicetiletý forvard, jenž si v letošní sezóně NHL připsal do statistik pětadvacet gólů a šestačtyřicet asistencí. „Neměl na začátku sezóny takovou formu, ale tvrdě na sobě makal a dostal se zpět na svou vysokou úroveň,“ uvedl pro Washington Times na Jágrovu adresu obránce Michal Rozsíval, jehož služby by kouč reprezentace Alois Hadamczik v případě vyřazení Rangers rád využil na blížícím se mistrovství světa.

„Možná je to tím tlakem, který je na nás vyvíjen,“ nabídl Jágr možnou příčinu neúspěchu. „O tom je ale příliš pozdě mluvit, musíme se soustředit na další utkání,“ dodal. „Nesmíme panikařit, nesmíme se porazit sami a nepočítat s tím, že už je konec,“ nabádal kouč manhattanského celku Renney. „Pittsburgh nesmí mít po příjezdu na náš stadión pocit, že je vše hotové. Vím, že mužstvo věří, že se může vrátit zpět do série,“ prohlásil Renney. „Už nemáme co ztratit, takže v dalším měření sil budeme doufat, že ze sebe vydáme to nejlepší,“ řekl Scott Gomez pro The Sports Network.

Tučnáci vyhráli sedmé utkání v řadě

Tučňáci od začátku play-off ještě nepoznali hořkost porážky. V prvním kole si totiž poradili s loňským finalistou Ottawou 4:0 na zápasy a svou formu si přenesli také do série s Rangers. „Snažili jsme se využít toho, že jsou zoufalí,“ nechal se slyšet kapitán Penguins Sidney Crosby, jenž si v úterý připsal dvě asistence.

Znovu však dvacetiletého Kanaďana zastínil ruský mladík Jevgenij Malkin, když zaznamenal tři kanadské body za dva góly a jednu přihrávku a stal se hvězdou večera. Rodák z Magnitogorsku je spolu s Alexandrem Ovečkin z Washingtonu a Jeromem Iginlou z Calgary nominován na cenu Hart Trophy pro nejlepšího hráče NHL.

Reklama

Související témata: