Hlavní obsah

Avery má natrženou slezinu a Rangers už nepomůže

Hokejisté New York Rangers přišli o útočníka Seana Averyho, který má natrženou slezinu a do letošních bojů o Stanleyův pohár již nezasáhne. Vyhlášený bojovník a provokatér byl hospitalizován po úterním třetím zápase druhého kola s Pittsburghem, kterému tým českého kapitána Jaromíra Jágra podlehl 3:5 a dělí ho jediná porážka od vyřazení z play-off.

Článek

Podle vedení klubu se osmadvacetiletý hráč ze zranění zcela zotaví. List The Daily News nejprve na své internetové stránce uvedl, že Avery musel do nemocnice kvůli srdečním potížím, při převozu byl v bezvědomí a nemohl dýchat. Zástupci Rangers později oznámili oficiální diagnózu.

Podle mluvčího týmu není jasné, jak Avery ke zranění přišel. Během zápasu si začal stěžoval na bolest a postupně se jeho stav zhoršoval. "Do nemocnice ale došel po svých. Nikdy to nebylo kritické," uvedl mluvčí John Rosasco.

Avery nasbíral v osmi zápasech vyřazovací části čtyři branky a tři asistence a byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Rangers. "Bude nám hodně chybět. Dával důležité góly a dokázal soupeřům hru pořádně znepříjemnit. Je to pro něj rána," řekl útočník Ryan Callahan.

V play off na sebe Avery upozornil také ve třetím utkání prvního kola proti New Jersey, když šermoval hokejkou před očima brankáři Martinu Brodeurovi a vedení NHL pak kvůli němu upravilo regule.

Reklama