Hlavní obsah

Žralok Michálek oddálil postupové oslavy Dallasu

NEW YORK

Gól českého útočníka Milana Michálka zařídil výhru hokejistů San Jose v Dallasu 2:1. Žraloci tak odvrátili první mečbol soupeře, který vede v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 3:1. Jediná výhra stačí k postupu i Philadelphii, která porazila Montreal 4:2. Hostům nepomohl ani gól Tomáše Plekance, dvěma asistencemi se blýskl Letec Václav Prospal.

Článek

Třiadvacetiletý forvard San Jose Michálek se prosadil ve 44. minutě v početní výhodě, přihrával mu Joe Thornton. Žralokům zabraly speciální formace, první trefu zaznamenal Patrick Marleau zase v oslabení. Kapitán San Jose využil chyby Zubova a chvilku po tyčce domácích na zvýšení náskoku naopak vyrovnal na 1:1.

Jediný gól domácích, kteří mohli poprvé od roku 1999 kdy triumfovali ve Stanley Cupu vyhrát sérii 4:0, vstřelil finský veterán Jere Lehtinen. Dallasu stále stačí vyhrát jediný zápas, další duel je na programu v pátek.

Západní konference - 4. zápas:
Dallas - San Jose 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 26. Lehtinen - 30. Marleau, 44. M. Michálek. Střely na branku: 18:24. Diváci: 18 584. Stav série: 3:1.

Slovák Hylák si odbyl premiéru v play-off

Diváci ve Philadelphii viděli divoký závěr zápasu. Nejprve čekali téměř 28 minut na gól, pak Umberger překonal slovenského brankáře Jaroslava Haláka. Bratislavský rodák chytal první zápas play-off NHL v kariéře a podruhé jej překonal až ve 47. minutě Hartnell po střele Václava Prospala, která se odrazila od tyčky.

Montrealu se ale podařilo vyrovnat. Nejprve Tomáš Plekanec v 53. minutě dorážkou snížil, o 37 sekund později kapitán Montrealu Saku Koivu vyrovnal. V 57. minutě ale v přesilovce o vítězství Philadelphie rozhodla po dalším pasu Prospala drahá letní posila Danny Briere, dvě sekundy před koncem pečetil do prázdné branky opět Umberger. Ten se zatím trefil v každém zápase série.

Loni suverénně nejhorší tým NHL může už v sobotu vyřadit nejvýše nasazený celek Východní konference. Další famózní výkon předvedl brankář Letců Martin Biron, který pochytal 36 střel.

Východní konference - 4. zápas:
Philadelphia - Montreal 4:2 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky: 28. a 60. Umberger, 47. Hartnell (Prospal), 57. Briere (Prospal) - 53. Plekanec, 54. S. Koivu. Střely na branku: 26:38. Diváci: 19 872. Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: