Hlavní obsah

Jágr třemi body odvrátil vyřazení Rangers, Detroit postupuje

fly,ocSport.cz

Hokejisté New Yorku Rangers porazili ve čtvrtém utkání semifinále play-off Východní konference NHL Pittsburgh 3:0. Jaromír Jágr ve čtvrtek vstřelil dva góly a připravil třetí trefu pro Dubinského. Jezdci prohrávají v sérii 1:3 na zápasy, Tučňáci mohou sérii ukončit v neděli na vlastním ledě. Ve druhém utkání porazil Detroit Colorado vysoko 8:2 a postoupil do finále Západní konference.

Článek

Jezdci nastoupili do zápasu s vědomím, že v případě prohry jim skončí sezóna. Zaplněná Madison Square Garden čekala na gól až do 33. minuty, pak se prosadil Jaromír Jágr, pro kterého mohl být duel posledním v dresu Rangers před odchodem do ruského Omsku. Bezprostředně po gólu Jágra sestřelil řízný bek Brooks Orpik a Jágr musel být doprovozen na střídačku. Po několika minutách se olympijský vítěz z Nagana vrátil za bouřlivých ovací do hry.

Vyrovnat mohl Jevgenij Malkin, neproměnil ale o pět minut později trestné střílení po faulu Girardiho. Jágr poté společně s Martinem Strakou připravili přesilovkový gól pro Brandona Dubinského a 14 sekund před koncem Jágr pečetil skóre střelou do prázdné branky. Pittsburgh prohrál v letošním play-off poprvé, čisté konto 29 zákroky vychytal Henrik Lundqvist.

Rangers se doma na Pittsburgh daří, v aktuální sezóně doma Tučňáky porazili popáté ze šesti zápasů. Pouze dva celky dokázaly zvrátit sérii ze stavu 0:3 a posledním celkem, který nevyužil jasné vedení byl právě Pittsburgh. To ale bylo před 33 lety v sérii proti městským rivalům Rangers - New York Islanders.

Východní konference - 4. zápas:
New York Rangers - Pittsburgh 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Jágr, 41. Dubinsky (Straka, Jágr), 60. Jágr. Zásahy brankářů: Lundqvist 29/29 - Fleury 33/31. Diváci: 18 200. Hvězdy utkání: Lundqvist, Jágr, Dubinsky (všichni NYR). Stav série: 1:3.

Detroit postoupil do finále konference 

Na lavičce Detroitu ve čtvrtém utkání proti Coloradu opět zůstal český brankář Dominik Hašek. V brance jej zastoupil Chris Osgood. Oba se mohli radovat už v páté minutě, kdy otevřel skóre utkání bohatého na góly Mikael Samuelsson. Na tuto branku dokázaly Laviny ještě zareagovat. O dvě minuty později zvedal ruce nad hlavu Tyler Arnarson. Do kabin šli ale spokojenější hosté, minutu před koncem první třetiny strhl vedení na stranu Rudých křídel Tomas Holmström a v poslední minutě se poprvé trefil i Johan Franzen.

O svém vítězství a postupu rozhodli hráči Detroitu ve druhém dějství. V tom svěřenci Mika Babcocka vstřelili čtyři branky. Mezi 23. a 26. minutou se do střelecké listiny dvakrát zapsal Henrik Zettergerg a ve 32. a 38. minutě skóroval Franzen, který tak dokonal brankou dvě minuty před koncem druhé třetiny svůj hattrick. Na třetí gól mu přihrával Jiří Hudler, jenž si v zápase připsal dvě asistence. V závěrečné části se podruhé trefil Samuelsson, Lilesovo snížení devět minut před koncem utkání znamenalo pouze kosmetickou úpravu výsledku. Detroit vyhrál i čtvrtý zápas a s přehledem postoupil do finále Západní konference.

Západní konference - 4. zápas:
Colorado - Detroit 2:8 (1:3, 0:4, 1:1)
Branky: 7. Arnarson, 51. Liles - 20., 32. a 38. Franzen (na třetí Hudler), 5. a 49. Samuelsson (na druhou Hudler), 23. a 26. Zetterberg, 19. Holmström. Zásahy brankářů: Theodore 15/12, Budaj 25/20 - Osgood 31/29. Diváci: 18 007. Hvězdy utkání: Franzén, Zetterberg, Samuelsson (všichni DET).Konečný stav série: 0:4.

Reklama

Související témata: