Hlavní obsah

Můj gól nám dal ještě jednu šanci, říká Jágr

Hokejistům New York Rangers se v poslední možné chvíli podařilo prolomit prokletí svého soupeře z Pittsburghu, jehož na svém ledě porazili 3:0. Největší zásluhu na tom měl kapitán Jezdců Jaromír Jágr, který si připsal dvě branky a jednu asistenci. Šestatřicetiletý útočník stále nevzdává boje o postup do finále Východní konference. "Je na nás, jak se své šance chopíme," ví Jágr.

Článek

Diváci v newyorské Madison Square Garden viděli bezbrankovou první třetinu. Až ve třiatřicáté minutě se prosadil střelou zápěstím Jaromír Jágr. „Necítil jsem se příliš dobře. Ale řekl jsem si, že i když i já sám jsem unavený, naši protihráči budou únavu cítit také,“ řekl po zápase pro espn. Rangers si už vítězství nenechali vzít a vyhráli 3:0.

„Máme k dispozici ještě jeden zápas. Ten gól jsme si darovali a dal nám ještě šanci. Je na nás, jak se jí chopíme,“ burcuje kapitán Jezdců Jágr před pátým zápasem, který se odehraje v neděli na ledě Pittsburghu kapitán Jezdců.

Právě roli muže s "céčkem" na prsou splnil ve čtvrtém semifinále play-off Východní konference šestatřicetiletý forvard. „O tom není pochyb,“ řekl po zápase trenér týmu z Manhattanu Tom Renney. „Opravdu chce náš tým dostat zpět do série. To, co předvedl, bylo působivé. Pozvedl hokejovou bitvu o úroveň výš,“ prohlásil spokojený kouč.

Střelec druhého gólu Brandon Dubinsky, při jehož brance si připsali asistenci Straka i Jágr, oceňoval Jágrovu snahu bojovat i za nepříznivého stavu. „Skvělé na něm je, že opravdu věří v náš comeback. V to, že můžeme tuto sérii vyhrát,“ řekl střelec gólu z přesilové hry.

Reklama

Související témata: